• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Ata Anı Evi'nde duygu dolu anlar
İZMİR
Yayınlanma: 07 Nisan 2025 - 11:04

Ata Anı Evi'nde duygu dolu anlar

Gaziler, Atatürk’ün İzmir’e son kez baktığı yerde buluştu

İZMİR
07 Nisan 2025 - 11:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ata Anı Evi'nde duygu dolu anlar
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1922 öncesi İzmir’e son kez baktığı ve “Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum” dediği Belkahve’de, Bornova Belediyesi tarafından kent kültürüne kazandırılan Ata Anı Evi’nde özel bir buluşma gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kurtuluş Savaşı’nın izlerini taşıyan özel eşya ve materyallerin sergilendiği mekânda gazilerle bir araya geldi.

Gaziler, Ata Anı Evi’ni gezerek Kurtuluş Savaşı’nın sembol alanlarından biri olan Belkahve’nin önemine dair bir sunuma katıldı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, Başkan Ömer Eşki gazilere hitaben anlamlı bir konuşma yaptı.

“Sizler, Cumhuriyet’in yaşayan kahramanlarısınız”

Gazilere duyduğu minneti dile getiren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şu ifadeleri kullandı:

"Ayaklarınıza sağlık. Hoşgeldiniz. Sizleri burada, Atamızın İzmir’e baktığı ve büyük zaferin habercisi olan bu noktada ağırlamak bizim için büyük bir onur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu toprakları vatan yapmak için büyük fedakârlıklar gösterdi. O gün verilen mücadele, bugün bizlere bağımsız ve çağdaş bir ülke bırakılmasını sağladı. Bugün burada bulunan sizler de Cumhuriyet’in yaşayan kahramanlarısınız. Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne, bu vatan için mücadele eden her kahramanımıza minnet borçluyuz. Belkahve, sadece İzmir'in değil, tüm Türkiye’nin hafızasında yer eden bir nokta. Çünkü Atatürk, 9 Eylül sabahı bu tepeden İzmir’e baktığında, o zaferin gururunu ve halkının özgürlüğe kavuştuğunu hissetti. Ama aynı zamanda, bu şehrin ve ülkenin bir daha asla esaret altına girmemesi için mücadeleye devam edilmesi gerektiğini de düşündü. Biz de Atamızın izinden giderek Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Gazilerden Ata Anı Evi’ne tam not

Gaziler, Ata Evi’nin Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yaşattığını ve bu tarihi alanın korunmasının çok değerli olduğunu belirtti. Belkahve’nin manevi atmosferini hisseden gaziler, Atatürk’ün ayak bastığı bu noktada bulunmanın gururunu yaşadı. Ata Anı Evi, geçmişten günümüze Kurtuluş Savaşı’nın hatıralarını canlı tutan bir mekân olarak, Bornova Belediyesi’nin kültürel mirasa sahip çıkma vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin’e son görev
Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin’e son görev
Çeşme Belediyesi’nden Muharrem Ayında aşure ikramı 
Çeşme Belediyesi’nden Muharrem Ayında aşure ikramı 
Başkan Denizli, “Komşularımızın yanındayız”
Başkan Denizli, “Komşularımızın yanındayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: “Projelerimizi Tamamlayıp Hak Sahiplerine Teslim Edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: “Projelerimizi Tamamlayıp Hak Sahiplerine Teslim Edeceğiz”
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u görevden aldı; yerine Burhanettin Duran'ı atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u görevden...
EGM sürücüleri uyardı: 10 Temmuz'da başlıyor
EGM sürücüleri uyardı: 10 Temmuz'da başlıyor
Murat Çalık yoğun bakıma alındı
Murat Çalık yoğun bakıma alındı
Özgür Özel Sancaktepe'de konuştu: Hırsızlık yapan ırak olacaksa senin bu ülkeden ırak olman lazım
Özgür Özel Sancaktepe'de konuştu: Hırsızlık yapan ırak olacaksa...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: Cumhurbaşkanımız Cumartesi günü tarihi bir açıklama yapacak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: Cumhurbaşkanımız Cumartesi...
Bakan Yerlikaya: 9 organize suç örgütü çökertildi
Bakan Yerlikaya: 9 organize suç örgütü çökertildi

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım