ATV kazasında gözünü kaybeden genç kadın adalet bekliyor
Muğla’nın Fethiye ilçesinde 3 sene önce arkadaşıyla tatile gittiği köyde katıldığı ATV turunda dağlık alanda feci bir kaza geçiren 35 yaşındaki Melek Yılmaz gözünü kaybetti. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar ve yaralanmalar olan genç kadına protez göz takıldı. Yüzde 46 engelli belgesi alan genç kadın çok sayıda dava açtı ancak yıllardır bir sonuca bağlanamadı.
Yayınlanma :
21.07.2020 02:29


“2 gün sonra şirket gelip benden ‘suçlu benim’ diye imza aldılar”
Olayı anlatan Melek Yılmaz, “2017’nin Eylül ayında arkadaşımla birlikte gittiğimiz tatilde bir ATV turuna katılalım dedik. ATV’leri ehliyetli kiralanması gerektiğini sonradan öğrendik ama bilmediğimiz için ehliyetsiz olarak kiraladık. Ehliyet olayından bilgim yoktu, olsaydı yine binerdim. Ancak bizden hiçbir şekilde kimlik istenmedi. Bize sigorta evrakları imzalatıldı. Sonrasında tura katıldık, ormanda giderken bir engelden öğretmen atladı, arkasından başka biri daha atladı. Öğretmen sende atla deyince bende atladım. Ondan sonra da kaza gerçekleşti. Kaza sonrası gözümü kaybettim, sonra burun kırıkları, karın içi yaralanmalar ve kaburga kırıkları derken 2 gün sonra şirket gelip benden ‘suçlu benim’ diye imza aldı. Halbuki hiçbir şey hatırlamıyorum, tek gözümü zaten olay yerinde kaybettim. Diğeri zaten morluktan gözükmüyor. Kendilerini kurtarmak için beni suçlu çıkarttılar” dedi.
“Bu haldeki bir insandan nasıl imza alıyorlar?”
“Sonrasında 3-4 gün sonra jandarma geldi ve benden aynı şekilde imza aldı” diyen Melek Yılmaz, “Bu haldeki bir insandan nasıl imza alıyorlar? Kazadan 6 gün sonra beni İstanbul’a gönderdiler. 6 ameliyat daha oldum, buraya gelince o attığım imzaların geçerli olmadığını öğrendim. Sonrasında ceza davası açtım ancak ilk dava takipsizlik aldı. Buna itiraz etmeme rağmen yine takipsizlik aldım. Sonrasında hukuk davası açtım, davayı 10 ay sonra açabildim. Çünkü ben tek yaşayan ve tek olan bir insan olduğum için ancak toparlandım. Bu dava ilerlerken 2018 yılında ikinci kez takipsizlik aldım. Temmuz 2019’da ise davaya bakan savcı değişti ve yerine gelen savcı dosyayı incelediğinde benim takipsizliğimi kaldırıyor” ifadelerini kullandı.
“Engelli bir birey olarak sizlerden yardım istiyorum”
“Kazada benim tali kusurlu olmam gerekiyor ancak bana asli kusur verdiler” diyen Melek Yılmaz, “Benim davam neden başa dönüyor. Neden bir savcı 2 senemi yiyip de sonra yanlış bir karar verilmiş gibi dönülmesi beni çok yıprattı. Ben maddi ve manevi olarak mağdurum, çünkü tek gözümden oldum. Devlet hastanesinden yüzde 46 engelli raporu aldım. Ben artık hukuk mücadelesi veriyorum. Devlet büyüklerimden yardım istiyorum. Ceza davam ilerlemiyor, sürekli olarak başa dönüyor. Buradaki sorunun ben artık çözülmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da mektup yazdım, gittim elimle korumalarına teslim ettim. İnşallah kendisine ulaşmıştır, gerçekten zor durumdayım, hukuken Adalet Bakanından yardım istiyorum. Benim davamın neden böyle olduğunun cevabını istiyorum. Benim davam hukuki anlamda çok karışık durumda, ben artık bununla mücadele edemiyorum. Engelli bir birey olarak sizlerden yardım istiyorum” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: