Bağdat'tan Kürdistan'a Şartlı Diyalog Teklifi
Irak'ta merkezi parlamento, Kürtlerin bağımsızlık referandumunu ele almak üzere toplandı. Meclis Başkanı Cuburi Erbil'e şartlı diyalog önerisi getirdi ama bir yandan da oy kullanan Kürt vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırma girişimi başlatıldı.
Yayınlanma :
03.10.2017 17:20


Irak meclis sözcüsü Selim Cuburi, Kürtlere ‘anlaşamazlıkları çözmek için’ diyalog önerdi. Ancak Reuters’ın haberine göre, meclis oturumunda konuşan Cuburi bağımsızlık hakkında görüşmeyi reddettiklerini söyledi.
KÜRT VEKİLLER ALINMADI
Öte yandan, merkezi parlamentodaki oturuma Kürt parlamenterlerin katılmasına izin verilmediği belirtildi. Oturuma 175 Iraklı parlamenterin katıldığı, eski başbakan Nuri el Maliki’nin partisi Kanun Devleti’nin ise Kürt parlamentelerin girişine 75 imzayla engel olduğu belirtiliyor.
DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI GİRİŞİMİ
Rudaw’ın haberine göre, Cuburi ile iktidardaki Şii Ulusal Koalisyonu, Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumunda oy kullanan Kürt parlamenterlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını da talep etti. Kürt temsilcilerin yargılanıp vekilliklerinin düşürülmesi de isteniyor. Cuburi’nin, referandumda oy kullanan parlamenterlerin listesini talep ettiği kaydedildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: