Bakan Albayrak ve Alman mevkidaşından açıklamalar
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'yi ziyaret edilen Alman mevkidaşı Peter Altmaier ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Albayrak, güçlü ekonomik işbirliğinin siyasi işbirliğini de beraberinde getirmesini beklediğini dile getirdi. Altmaier ise Türkiye'de faaliyet gösteren 7500 Alman şirkete dikkat çekti ve "Şirketlerin yatırıma edilmesi için alınması gereken konuları konuştuk." dedi
Yayınlanma :
25.10.2018 16:14


- Dünyanın huzur ve istikrarı için çok daha güçlü adımları hep birlikte atabiliriz. Dünyaya örnek olacak bir noktadayız. Ekonomi alanında artan bir ivme ile güçlenerek ilişkilerimizin siyasi alanda da destekleyeceğimize inanıyorum.
- Bu kadar güçlü bir ekonomik işbirliğinin çok daha güçlü karşılıklı anlayış ve sağduyunun hakim olduğu bir siyasi işbirliğini de beraberinde getirmesini bekliyorum.
- Tüm süreçlere empati, karşılıklı anlayış ve diyalogla yaklaşmak çok önemli. Önümüzdeki dönemde çok daha yapıcı bir sürecin bizi beklediğini düşünüyorum. Çok daha güçlü iletişim kanallarının tesisi için hazırız.
Bakan Albayrak'ın ardından söz alan Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ise, "İki ülke çok önemli ticaret partneri. 7.500'den fazla Alman şirketin Türkiye'de yatırımı bulunuyor. İkili ilişkileri geliştirmede kararlıyız" dedi. Alman bakan sözlerine şöyle devam etti:
- Sayın bayanlar ve baylar, sayın bakanla çok başarılı bir görüşmemiz oldu. dolu dolu geçen bir ziyaret olacak. Son zamanlarda iki ülke arasında sıkıntılı anlar da yaşandı. İkili ilişkilerimizi iyileştirme ve geliştirme konusunda kararlıyız. İki ülke çok önemli ticaret partneri. 7500'den fazla Alman şirketi Türkiye'de yatırım yaptı.
- Biz bir sinyal vermek istiyoruz, ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. Ticari ilişkilerin zor zamanlarda da devam etmesinde kararlıyız. Küçük ve orta ölçekli işletmelere başarılı olmak için destek olmak istiyoruz. Bu işbirliğinin başarılı olması bizim de çıkarımıza.
- Türkiye ile sadece NATO'da önemli bir partner değiliz aynı zamanda onyıllardır çok dostane ilişkilerimiz var. Bunu geleceğe yönelik bir fırsat olarak kullanmak istiyoruz. Bu işbirliğimizi daha da yoğunlaştırmak istiyoruz. Siyasi olarak da iradeye ihtiyacımız var.
- İş birliğimiz için yeni imkanlar var, bunu konuştuk. Şirketlerin daha fazla yatırım yapmaya teşvik etmek için hangi önlemleri alabiliriz, bunu konuştuk.
- İlerlemelerin mümkün olduğunu göstermeliyiz. Ben çok iyimserim bu konuda. Bu sabah Anıtkabir'i ziyaret ettim. Bu ülke çok önemli bir partner, son 80 yılda çok önemli işlere imza attı.
- Yaşanan zor aylardan sonra Türkiye'de artık durumun biraz düzelmeye başlamasına da çok sevindik. Alınan önlemlerin olumlu sonuçları olmuş, Almanya Türkiye'nin gelecekte de güçlü bir partneri olmaya devam edecek.
İkili daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı:
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili konuşan Altmaier, "Bu olayla ilgili birçok soru işareti var." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: