• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Bakan Bayraktar: "TTK işçi alımı için yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz"
EKONOMİ
Yayınlanma: 15 Mart 2025 - 22:17

Bakan Bayraktar: "TTK işçi alımı için yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) işçi alımına ilişkin, "Yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz. İnşallah Zonguldak'ımıza, TTK'ye yeni bir istihdam programını Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır." dedi.

EKONOMİ
15 Mart 2025 - 22:17
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 Bakan Bayraktar:
Zonguldak Polisevi'nde düzenlenen iftar programında enerji çalışanlarıyla bir araya gelen Bayraktar, Zonguldak'ın 150 yıldır taş kömürüyle enerjinin başkenti olduğunu söyledi.
Bayraktar, şimdi Filyos'un, Karadeniz gazıyla, doğal gazla kendileri için en önemli yer olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının önemli kısmı artık kendi gazımızdan karşılıyor ve Filyos'a götürüyoruz. Dolayısıyla Zonguldak bizim için çok daha ayrı, çok daha başka. Onun için buraya gelmek bizim için bir görev, bizim için büyük mutluluk." diye konuştu.
Bakan Bayraktar, 85 milyon insana, Türk milletine hizmet etmek için 7/24 çalışan ekip olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Bugün madeninden elektriğe, üretiminden iletimine, iletiminden dağıtımına, doğal gazın iletiminden dağıtımına kadar bütün alanlarda bizler varız. Petrol üretiminde, akaryakıt dağıtımında dolayısıyla büyük hizmet camiasıyız. Biz bunu yaparken elbette zaman zaman insanlar bunu anlamıyorlar, görmüyorlar. Maalesef enerjinin böyle nankör tarafı var. Enerji ne zaman yok? Herkes o zaman farkına varıyor."
Millete hizmet siyaseti yaptıklarını anlatan Bayraktar, "Zaman zaman eleştiriler olacaktır ama özellikle sizlerin hakkını korumaya özel olarak dikkat, imtina ediyorum. Sizlerin hakkına herhangi bir kişinin halel getirmemesini istiyorum. Bizler bu kadar emek verirken bunların görülmemesi, bunların adeta ters tarafa bakılmasını kabul etmek mümkün değil. Dolayısıyla şunu ifade ediyorum. Biz inşallah bu hizmet yolculuğunda, sizlerle, sizlerin emekleriyle, gayretleriyle milletimize 7/24 kesintisiz, kaliteli şekilde enerjiyi götürmeye gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bayraktar, Türkiye Yüzyılı'nda enerjide bağımsız olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bunun en önemli adımlarını Zonguldak'ta atıyoruz. Türkiye yerli kömürünü, kendi kömürünü ne kadar üretirse ne kadar kullanırsa o kadar ithalatını düşürecek, o kadar dışa bağımlılığını azaltacak. TTK bizim her zaman göz bebeği kurumumuz. 2023 yılında 2 bin personel alımı yapmıştık. Yeni bir istihdam programı üzerinde çalışıyoruz. İnşallah Zonguldak'ımıza, TTK'ye yeni bir istihdam programını Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayacaktır. Şimdiden buradan hayırlı olmasını diliyorum."
- "Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni sayfayı açıyoruz"
Türkiye'nin yerli kömürünün mutlaka kullanması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, "Çok yakın zamanda Meclisimizden yetkiyi aldık. Yerli kömürümüze elektrik üretimiyle alakalı destek konusunda da çalışmalarımız sona gelmiş durumda. Onu da en kısa sürede açıklayacak, bu sayede kömür üretimini biraz daha teşvik etmiş olacağız." diye konuştu.
Bayraktar, enerjide bağımsızlığın yolunun kömürün yanında kendi doğal gazımızı, petrolümüzü üretmekten geçtiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yenilenebilir kaynaklarımızı en güçlü şekilde ekonomimize kazandırmaktan geçiyoruz. Biz bütün bunları yaparken 150 bin kişilik madencilerimizle, çalışanlarımızla diğer bütün sektörlerdeki on binlerce çalışanımızla bu gayretin içerisindeyiz. İnanıyoruz ki Türkiye bağımsız olursa çok daha büyük, çok daha güçlü bir ülke olacak, ekonomimiz çok daha ileri seviyede olacak. Vatandaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe çok daha ümitvar bakacaklar."
İşlerinin gayret etmek olduğunu aktaran Bayraktar, "Gece gündüz, 7/24 büyük özveri içerisinde yerin metrelerce altında çalışıyorsunuz. Karadeniz'in derinliklerinden 2 bin 100 metre deniz derinliğinden buraya Filyos'a 170 kilometre mesafeden kendi gazımızı getiriyoruz ve 3 milyon hanede bu gazı kullanılabilir hale geldi. Gabar'da 78 bin varil petrol üretiyoruz. Bu hafta Amerika'da çok önemli bir anlaşma imzaladık. Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni sayfayı açıyoruz. İnşallah bu çalışmayla beraber Türkiye'de petrol ve doğal gaz üretiminde çok daha üst seviyelere ülkemizi getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da Bakan Bayraktar'ın her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Zonguldak, Türkiye'nin kuruluşundan bu yana ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında madeniyle, enerjisiyle çok büyük katkılar sunmuştur. Bugün de yine maden, enerji, demir çelik sektöründe, şimdi de doğal gaz üretiminde yine Türkiye'ye çok önemli katkılar sunmakta. Türkiye Yüzyılı'nda inşallah bugüne kadar olduğu gibi ülkenin lokomotifi olma yolunda ilerlemektedir." diye konuştu.
Programa, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt ve Muammer Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın yanı sıra kurum müdürleri, enerji çalışanları ve sektör temsilcileri katıldı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AFAD'dan orman yangınlarına ilişkin açıklama: Valiliklere ödenek gönderildi, hane başı nakdi yardım yapılacak
AFAD'dan orman yangınlarına ilişkin açıklama: Valiliklere ödenek gönderildi, hane başı nakdi yardım yapılacak
AK Parti'den açıklama geldi: En düşük emekli aylığına düzenleme olacak mı?
AK Parti'den açıklama geldi: En düşük emekli aylığına düzenleme olacak mı?
Kasko ve trafik sigortasında sistem sil baştan: Yeni kurallar kapıda!
Kasko ve trafik sigortasında sistem sil baştan: Yeni kurallar kapıda!
"Tersine beyin göçü" için yeni adım: Türkiye'ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek
Son Haberler
Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür ardından açıklama: Müslüman halkın haklılığı
Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür ardından açıklama: Müslüman...
'Hazreti Muhammed karikatürü' krizi | Bakan Tunç, LeMan'a soruşturma açıldığını duyurdu, eyleme çağrılan gruplar dergiyi bastı; çizer ve grafiker gözaltına alındı
'Hazreti Muhammed karikatürü' krizi | Bakan Tunç, LeMan'a soruşturma...
Abdullah Gül, dolandırıcılar hakkında harekete geçti
Abdullah Gül, dolandırıcılar hakkında harekete geçti
Bülent Arınç'tan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açıklaması: Yaşam hakkı her şeyden önemlidir
Bülent Arınç'tan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık...
İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklama: Bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil...
İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklama: Bir fotoğraf karesi için başka...
MHP'li Yönter 'CHP rahatsız olmamalı' dedi duyarlılık çağrısı yaptı: 'Mutlaka hedefi olmalı'
MHP'li Yönter 'CHP rahatsız olmamalı' dedi duyarlılık çağrısı yaptı: 'Mutlaka hedefi olmalı'

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım