Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personelinden oluşan Çocuklar Güvende Ekipleri, 2025 yılında sokakta çalıştırılan, dilendirilen ya da istismara uğrama riski bulunan 2 bin 686 çocuk tespit etti. Haziran 2017 - Aralık 2025 döneminde risk altında olduğu belirlenen çocuk sayısı ise 54 bin 494'e ulaştı.
Türkiye'de sokakta çalıştırılan, dilendirilen, okula devamsızlığı bulunan ve istismara uğrama riski taşıyan çocuklara ilişkin veriler açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Çocuklar Güvende ekiplerinin 2025 yılında yaptığı saha taramalarında binlerce çocuk tespit edildi.
2025'te 2 bin 686 çocuk tespit edildi
Verilere göre, yalnızca 2025 yılında sokakta çalıştırıldığı ya da dilendirildiği belirlenen çocuk sayısı 2 bin 686 oldu. Haziran 2017 ile Aralık 2025 dönemini kapsayan saha çalışmalarında ise sokakta risk altında olduğu tespit edilen çocukların toplam sayısı 54 bin 494 olarak kayıtlara geçti.
Aileler hakkında adli işlem başlatıldı
BirGün'ün haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sokakta çalıştırıldığı belirlenen bin 775 çocuğun ailesi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.
Öte yandan, Haziran 2017 - Aralık 2025 döneminde sokakta ihmal ve istismara uğrama riski bulunduğu belirlenen çocuklardan 15 bin 577'sinin ailesine sosyal ve ekonomik destek sağlandığı açıklandı.
787 çocuk kurum bakımına alındı
Bakanlık verilerine göre, ailesinin yanından alınarak kurum bakımına verilen çocuk sayısı ise 787 oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: