Bakanlıktan işkence sorusuna tuhaf yanıt
Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde işkence ve kötü muameleye ilişkin soruya, 'Kurum içi uygulamalara ilişkin bilgi ve belgeler kamuoyunu ilgilendirmez' yanıtını verdi.
Yayınlanma :
18.09.2018 16:34
Bakanlığın yanıtında “Kurum içi uygulamalara ilişkin bilgi ve belgeler kamuoyunu ilgilendirmez” denildi.
Bakanlığın yanıtına tepki gösteren Hakverdi, "Tutuklu ve hükümlüler ile ailelerinin cezaevinde işkence ve kötü muamele yapıldığı gerekçesi ile bakanlığa ve cezaevleri idarelerine verdiği şikâyet dilekçeleri sürekli artıyor" derken, "İlgili idari ve adli mercilerin bu şikâyetleri dikkate alarak personel hakkında herhangi bir soruşturma başlatıp başlatmadığını öğrenmek için adalet Bakanlığı’na verdiğim bilgi edinmeye verilen 'kamuoyunu ilgilendirmez' yanıtı maalesef işkencecileri korur niteliktedir" ifadelerini kullandı.
İŞKENCE HABERLERİ ARTIYOR
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Sezgin Tanrıkulu, “Türkiye'de İnsan Hak İhlalleri Haziran 2018 raporu”nda, 2018 yılında cezaevlerinde 86 işkence vakası yaşandığını açıklamıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: