• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. BALIK ÖLÜMLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE! 'BU VAHŞETE SEYİRCİ KALINAMAZ'
GÜNDEM
Yayınlanma: 07 Aralık 2019 - 10:01

BALIK ÖLÜMLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE! 'BU VAHŞETE SEYİRCİ KALINAMAZ'

GÜNDEM
07 Aralık 2019 - 10:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BALIK ÖLÜMLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE! ‘BU VAHŞETE SEYİRCİ KALINAMAZ’
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bulduk Barajı’ndaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı, “Bu bir katliam” dedi.

Eskipazar Bulduk Barajı’nda binlerce balık öldü. Balık ölümlerinin Bolu Gerede’deki deri fabrikaları atıklarının dereye bırakılması ve kimyasal atıklardan kaynaklanan zehrin barajda birikerek canlıların ölümüne sebep olduğu ileri sürüldü.

Bulduk Köyü Muhtarı, barajda 15 gündür yoğun balık ölümleri olduğunu, balık ölümlerinin Bolu Gerede’de bulunan fabrikanın zehirli atıkları yüzünden oluşan oksijen yetersizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu meclis gündemine taşıdı.

‘SEYİRCİ KALMAK BİR KATLİAMA SEYİRCİ KALMAKTIR’

CHP’li Bakan, “Binlerce balığın can verdiğini gözler önüne seren görüntüler korkunç... Halk sağlığına, doğaya, canlılara ve ekosisteme bu kadar mı hoyrat ve umursamaz yaklaşılır? Bu kadar mı sahipsiz bu canlılar? Bu vahşete seyirci kalınamaz. Bu görüntüleri görüp, seyirci kalmak bir katliama seyirci kalmaktır! Acilen detaylı bir soruşturma başlatılmalı. Ölen balıklardan ve sudan alınan örnekler ivedilikle incelenmeli. Bu vahşetin sebebi tespit edilerek sorumluları ortaya çıkarılmalı. Bu katliamın tekrarlanmaması için ‘gerçek’ tedbirler, ‘gerçek’ denetimler ve caydırıcı yaptırımlar görmek istiyoruz. Bölgenin rehabilitesi içinse acilen harekete geçilmeli” diye konuştu.

CHP’Lİ BAKAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI’NA SORDU:

1 – Eskipazar Bulduk Barajı’ndaki balık ölümlerinin sebebinin ortaya çıkarılmasına dair inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? İnceleme ve soruşturma hangi aşamadadır ve elde edilen bulgular ve sonuç nedir?

2 – Ölen balıklardan örnekler alınarak, ölüm sebeplerinin saptanması içi bilimsel araştırmalar yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa bu araştırmalardan elde edilen sonuç nedir? Yapılmamaktaysa bunun sebebi nedir?

3 – Balık ölümlerinin Bolu Gerede’deki deri fabrikaları atıklarının dereye bırakılması ve kimyasal atıklardan kaynaklanan zehrin barajda birikerek canlıların ölümüne sebep olduğu yönündeki bilgilerden hareketle; söz konusu fabrikalara yönelik hangi denetimler yapılmıştır? Bu denetimlerin sonucunda ortaya çıkan bulgular nelerdir? Hangi fabrikalara hangi cezai işlemler uygulanmıştır?

4 – Bölgede bir daha bu şekilde balık ölümlerinin yaşanmaması için Bakanlığınız tarafından alınacak tedbirler ve uygulanacak caydırıcı yaptırımlar nelerdir?

5 – Balık ölümlerinin yaşandığı bölgede kaç balık ölmüştür? Bölgenin rehabilitesi için hangi çalışmalar yapılacaktır?
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
İmamoğlu'ndan yaşanan 'terörsüz Türkiye' sürecine dair paylaşım: Desteğimizi sürdüreceğiz
İmamoğlu'ndan yaşanan 'terörsüz Türkiye' sürecine dair paylaşım: Desteğimizi sürdüreceğiz
İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi
İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Son Haberler
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu:...
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”...
CHP'nin
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bugünkü adresi...

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım