Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 19.53’te gerçekleşen depremin derinliği yerin yaklaşık 11 kilometre altındaydı. Sarsıntı, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bursa, Aydın, Yalova, Eskişehir ve Ankara gibi illerde de hissedildi.
BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Sarsıntı, Marmara Bölgesi’ndeki birçok ilde geniş bir alanda hissedildi. İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde, vatandaşlar deprem anında panik yaşarken, şehirlerdeki bazı binalarda da maddi hasar oluştu.
YIKILAN BİNALAR VE CAN KAYBI İHBARLARI
Deprem sonrası Sındırgı ilçesinde bazı binalarda yıkım meydana geldi. Şu an için can kaybı olup olmadığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, güvenlik birimleri ve arama-kurtarma ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye intikal etti.
PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY 1 AY ÖNCEDEN ÖNGÖRMÜŞTÜ
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un, Balıkesir’de meydana gelen bu depremi 1 ay önceden öngördüğü ortaya çıktı. Üşümezsoy, 16 Temmuz’da yaptığı açıklamada, "Büyük İstanbul depremi" yerine Balıkesir’e odaklanılması gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca, Sarıköy Fayı’na dikkat çekerek, bu bölgenin büyük bir deprem riski taşıdığını belirtmişti.
1953 yılındaki Yenice-Gönen depreminin ardından bu hattın üzerinde stres birikimi olduğunu dile getiren Üşümezsoy, Güney Marmara'nın önemli bir deprem tehdidi altında olduğunu ifade etmişti. Özellikle Gönen-Yenice hattına dikkat çeken Üşümezsoy, bu bölgedeki büyük depremin olasılığının oldukça yüksek olduğunu belirtmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: