'Başarının Yolu Fark Yaratmaktan Geçiyor'
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, üniversiteli gençlere, daha eğitimleri sırasında fark yaratacak bilgi ve donanım kazanmaları tavsiyesinde bulundu. Mezun olduktan sonra zorlu bir çalışma yaşamı mücadelesi olacağını belirten Gökçüoğlu, “Fark yaratarak mezun olanlar için işsizlik sorunu yok. Hedefiniz olsun, dürüst ve güvenilir olun, hem yaşamınızda hem işinizde kalite olsun” dedi.
Yayınlanma :
04.03.2017 10:00


Teoriyi pratikle pekiştirin
Üniversiteli gençlere okulda teorik bilgileri öğrenirken yaz ve sömestr tatillerinde veya ders programlarına göre boş oldukları zamanlarda mutlaka öğrenim gördükleri alanla ilgili olarak çalışmalarını tavsiye eden İbrahim Gökçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Okulunuzda öğrendiğiniz bilgiyi mecburi stajların da üzerinde çalışarak uygulamayla pekiştirmek, sizi hayata hazırlayacaktır. Kendinize başarısızlığı değil başarıyı örnek alın. Mazeret üretmeyin, zorlukları yenmek için hazır olun. Dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek için mutlaka bir lisanı, hatta ikinci, üçüncü lisanı öğrenin. Mezun olduktan sonra kazanç ve çalışma ortamına ilişkin beklentiye girmek yerine kendinizi çalışma hayatının gerçekleri doğrultusunda geliştirin. Elbette yüksek maaş ve rahat çalışma ortamı da olacaktır. Elbette oraya da geleceksiniz ama çok çalışmanız, mesleğinizin bütün ayrıntılarını öğrenmeniz, mesleki eğitiminizi üst düzeyde bilgilerle takviye etmeniz gerekir. Fark yaratan kişi ve firma olmadığımız sürece herkes için hayat zor.”
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, üniversiteli gençlere daha okul sıralarında kendilerine mutlaka bir hedef koymaları gerektiğine de dikkat çekerken, “Hedefi olmayan gemi hiçbir limana yanaşamaz. Hedefinizi belirleyin ve o doğrultuda sıfırdan başlayarak çalışma hayatına girin. Tüm yaşamınız boyunca dürüst ve güvenilir olun. Mesleğinizde iyi olabilirsiniz ancak güven yaratamazsanız başarıya ulaşamazsınız. Hayatta tarzınız, duruşunuz, güvenceniz olsun. Kaliteli kişi olun, işinizde, ürününüzde daima kalite olsun” diye konuştu.
Eğitim ve nitelik şart
Panelde öğrencilere hitap eden Doç. Dr. Mehmet Umutlu, teknolojideki gelişmelerle birlikte rekabetin de arttığını belirtirken, “Öne geçmek için nitelik şart. Hayata kendinizi iyi hazırlayın” dedi.
Üniversiteden mezun olduktan sonra sektörde çalışmaya başlayan, kendi gümrük müşavirliği firmasını kurmasının yanısıra akademik kariyer alanında da doktora öğrenimi gören Ahmet Özken, ihracatta fark yaratma örnekleriyle pekiştirdiği konuşmasında, “Bakış açınızı değiştirin. Burada değerlendirilemeyen ürünlerin başka ülkelerde değeri olabilir. Yeni ürünler ihraç edin. Doğru zamanda doğru yerde olun. İşinizi ve üzerinde çalıştığınız konuyu çok iyi bilin, çünkü kendini yönetemeyen başkasını da yönetemez” diye konuştu.
Serdal Acar, Mustafa San ve Gülen Aslı Sever de, gençlere devletin sağladığı desteklerden yararlanıp girişimci olmalarını, kendilerini ve işlerini geliştirmek için mutlaka yurt dışı tecrübesi edinmelerini önerdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: