Meslek hayatına yarım asırdan fazla sığdıran ve TRT kökenli yayıncılık anlayışıyla pek çok gazeteciye örnek olan Erdoğan Varol’un vefatı, basın camiasını yasa boğdu. Seferihisar’da düzenlenen cenaze töreninde, Varol’u ailesi, sevenleri ve meslektaşları yalnız bırakmadı.
Törene İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de katılarak taziyelerini iletti.
"Mesleğini onurla sürdürdü"
Törende konuşan İGC Başkanı Dilek Gappi, Varol’un gazetecilik mesleğine olan tutkusuna dikkat çekti. Gappi, "Gazetecilikten yaşamı boyunca kopmayan ve mesleğini son nefesine kadar onurla sürdüren Erdoğan Varol’un vefatı hepimizde derin üzüntü yarattı. Ailesine, sevenlerine ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Erdoğan Varol kimdir?
1944 yılında Akhisar’da dünyaya gelen Erdoğan Varol, gazetecilik mesleğinin mektepli isimlerindendi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan 1969 yılında mezun olan Varol, mesleğe 1968 yılında Ulus Gazetesi’nde başladı.
TRT ve cemiyet başkanlığı yılları
1970–1987 yılları arasında TRT bünyesinde muhabirlik, yapımcılık ve spikerlik gibi kritik görevler üstlenen Varol; Mersin, Adana ve Diyarbakır’da bölge haberciliğinin gelişimine katkı sağladı. 1975 yılında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldı ve 1978–1988 yılları arasında 10 yıl boyunca cemiyetin başkanlığını yürüterek meslek örgütlenmesinde öncü oldu.
Kanal D, HBB gibi özel televizyon kanallarında Haber Yönetmenliği de yapan Varol, sektörel dergicilik ve yayın danışmanlığı alanlarında da eserler verdi. 2005 yılında emekli olan Erdoğan Varol, evli ve bir çocuk babasıydı.
Yorumlar
Kalan Karakter: