Başkan Batur’dan Gültepe için ‘devam’ açıklaması
Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları’nın mahkeme kararı ile aynı şekilde devam edeceğini açıkladı.
Yayınlanma :
01.08.2022 18:04


“Maalesef bizim zamanımızı aldılar”
Batur, söz konusu kararda bundan sonraki kararlar için de emsal cümleler olduğunun altını çizerek, “Özellikle bilirkişi raporlarının tamamıyla ilgili mahkeme cevap vermiş. Mahkeme, planların yürürlükte olmasıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını beyan etmiş. Biz zaten başından beri yaptığımız işten emindik. Çalışmalarımız bundan sonra devam edecek. Bu bize ne kaybı olacak derseniz, zaman kaybı oldu. En değerli şey zaman. Biz bu planları bitirdik, ihaleyi yaptık. İptal olunca parselasyon planları durdu, şimdi yeniden başlayacağız. Bu ülkedeki en büyük zenginlik zamanı doğru kullanmak. Maalesef bizim vaktimizi, zamanımızı aldılar. Arkadaşlarımız başka işlerle ilgili çalışmaları yürütecekken alternatif plan yaptılar. Ben bu hukuk mücadelesinden danıştay kararları da alınabilir; ama bu karar kente emsal olacak. Biz mahkeme ne yap derse onu yapıyoruz, şimdi yapılması gereken neyse onu yapacağız. Parselasyon planlarımızı Harita Mühendisleri Odası ile yürüteceğiz. Kendileriyle protokol yaptık” dedi.
“Bu vandalizmin en büyük boyutu”
Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan 65 yıllık Şadırvan’a yapılan saldırı ile ilgili görüşlerini aktaran Batur, “Biz Kemeraltı’na çok önem veriyoruz. Kemeraltı bizim için çekim merkezimiz. Orasının ayağa kalkması demek, turizmin artması demektir. Dün maalesef oradaki Mantocular Çarşısı denilen alandaki Şadırvanı, balyoz ile ortadan kaldırılmış. Vandalizm bu boyutlara geldi ya ben şaşırıyorum. Bu vandalizmin en büyük boyutu. Nasıl bir bakış bir bakış açısı? Bu mantık ile konakta tarihi yapı bırakmazlar. Bu kafa yapısı iki gün sonra saat kulesine de saldırır. Yapan kişi bulundu, emniyet güçlerimiz çok uğraştılar. Ceza olacak; ama biz oradaki esnaf adına da üzüldük. Biz her gittiğimizde Şadırvan’ı bize şikayet ediyordu; ama bu bizim iki dudağımızdan çıkacak bir şeye bağlı değil. Bizim talebimiz en yüksek ceza, biz de şikayetçi olduk” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: