• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Başkan Gümrükçü, Birleşmiş Milletler'in Online COVID-19 Toplantısına Katıldı
İZMİR
Yayınlanma: 04 Nisan 2020 - 09:59

Başkan Gümrükçü, Birleşmiş Milletler'in Online COVID-19 Toplantısına Katıldı

İZMİR
04 Nisan 2020 - 09:59
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Gümrükçü, Birleşmiş Milletler’in Online COVID-19 Toplantısına Katıldı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen “COVID-19’a Karşı Yeni Liderlik Modelleri” konulu online seminerine katıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformu tarafından gerçekleştirilen online seminerde, COVID-19 salgını sonucu oluşan küresel krize karşı nasıl tepkiler verilebileceği, hükümetlerin, STK ve özel sektörün nasıl iş birliği halinde çalışabileceği ve COVID-19'un Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri üzerindeki olası etkileri tartışıldı. 

Türkiye'den katılan tek belediye başkanı

BM temsilcileri, merkezi ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları (STK) ve iş dünyasından yöneticilerin çalışma deneyimlerini paylaştığı ve dünyanın farklı ülkelerinden 3 bin katılımcının yer aldığı seminerde, kurumsal ve yönetişim anlamında mevcut ve yeni yaklaşımlar ele alındı. Bu toplantıya online katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Türkiye'den katılan tek ilçe belediye başkanı oldu.

Kamu ve özel sektör işbirliği konuşuldu

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İletişim Direktörü Dan Thomas'ın moderatörlüğünde gerçekleşen online seminerde, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina J Mohammed, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi CEO'su Lise Kingo ve Unilever CEO'su Alan Jope, mevcut kriz döneminde kamu ve özel sektörün yapacağı iş birliği ile Koronavirüs salgınına karşı hayata geçirilecek sürdürülebilir projeler üzerine görüşlerini belirttiler. Bu dönem ile ilgili liderlerin rolünün en başta umut yaratmak olduğu, oluşan krize karşı çok paydaşlı tepkiler verilmesi gerektiği, toplumun ruh sağlığının korunmasının ve genç nüfusun motive edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca ekonomik krizin derinleşmemesi için iş güvenliği, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak mal ve hizmet üretiminin durmaması ve tedarik zincirinin aksamaması yönünde ortak çaba gösterilmesi gerektiğine değinildi.

Başkan Gümrükçü: “Bu krizi ortak mücadeleyle aşabiliriz”

Tüm dünyada halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını ile ilgili uluslararası bir seminere online katılmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, “BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformu’nun düzenlediği online seminerde dünyanın farklı ülkelerinden yöneticiler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldik. Karşı karşıya olduğumuz COVID-19 salgını, dünyanın farklı noktalarında yaşanan gelişmelerle birlikte ele alındı. Özellikle liderlerin ve yöneticilerin bu süreçte topluma karşı ekstra sorumluluklar üstlenmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Bizim adımıza da oldukça verimli bir seminer oldu. Kriz sürecinde alınması gereken farklı tedbirler tespit ettik. Bu krizde tek başına ayakta durmak ve krizi tek başına çözemeyeceğinin de bilincinde olmak gerekiyor. Bu yüzden bütün ülkeler birlikte mücadele etmeli. Hep birlikte mücadeleyle aşacağız çünkü yarınlar bizim.” dedi. 

 
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Başkan Tugay Saraybosna’daki ziyaretlerini sürdürdü 
Başkan Tugay Saraybosna’daki ziyaretlerini sürdürdü 
Bayraklı'da anlamlı turnuva
Bayraklı'da anlamlı turnuva
Son Haberler
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı:
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı: "Meclis Üyeleri Şirket Görevlerinden...
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum: 'Omurgasız siyaset tarzı çok mide bulandırıcı'
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum:...

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım