• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Başkan Lal Denizli İstanbul Turizm Fuarı'nda konuştu: Çeşme'yi deniz-kum-güneş olarak görüyorlar
İZMİR
Yayınlanma: 11 Ekim 2024 - 12:37

Başkan Lal Denizli İstanbul Turizm Fuarı'nda konuştu: Çeşme'yi deniz-kum-güneş olarak görüyorlar

İZMİR
11 Ekim 2024 - 12:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Lal Denizli İstanbul Turizm Fuarı’nda konuştu: Çeşme’yi deniz-kum-güneş olarak görüyorlar

9-10 Ekim tarihleri arasında Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı’ndaki Turizm Zirvesi Programı kapsamında düzenlenen Belediye Başkanları Oturumu’nda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme için deniz, kum, güneş üçlüsüne sıkıştırılmış bir turizm algısı olduğunu belirterek,  Çeşme’nin İzmir ve Yarımada tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Denizli, “Ortaya koyduğumuz turizm vizyonu ile mutlaka yerel zenginliklerimizi ön plana çıkaracak hatta tanıtacak yeni alanlar oluşturmamız lazım” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 9-10 Ekim tarihleri arasında Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen fuarın açılışını, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi. Fuarda, Başkan Denizli’nin yanı sıra Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal ve Ilıca Hotel Genel Müdürü Ebru Tuğgan da yer aldı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İstanbul Turizm Fuarı’ndaki Turizm Zirvesi Programı kapsamında düzenlenen Belediye Başkanları Oturumu’nda konuştu. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şengül Altan Arslan’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda, Başkan Denizli’nin yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmacı olarak yer aldı.

“Turizm yatırımları için yaşadığımız kenti daha cazip hale getirmemiz lazım”

Şehirleri markalaştırma için yapılan çalışmaların ve destinasyon pazarlamasındaki stratejilerin konuşulduğu oturumda soruları yanıtlayan Başkan Denizli, Çeşme’nin 50 bin nüfusu olduğuna ve devletten alınan desteğin bu nüfusa göre hesaplanarak verildiğine dikkat çekerek, yaz aylarında ise Çeşme’nin 1 milyon yurttaşa ve turizm gönüllüsüne hizmet verdiğini söyledi. Buna rağmen turizm yatırımı yapma motivasyonun temel kaynağının ise bölgedeki yurttaşların en büyük gelir kaynaklarının yine turizm katılımcıları olduğuna vurgu yapan Başkan Denizli, şunları kaydetti:

“Bugün bölgedeki küçük esnafımızdan restorancımıza otelcimizden büyük yatırımcımıza kadar herkesin en büyük gelir kaynağı turizm. Dolayısıyla biz belediye olarak bu olumsuz finansal tabloya rağmen turizmi daha çok teşvik etmeliyiz. Çeşme olarak turizmde pik yaptığımız nokta yılın 45 ila 60 günü arasında değişiyor. Pandemiden sonra bu sayı biraz daha arttı ama hala istediğimiz seviyede değil. Dolayısıyla bizim ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizin de desteğini alarak turizm yatırımları için yaşadığımız kenti daha cazip hale getirmemiz lazım.”

“Yerel gücün ve yerel vizyonun desteği ile merkezi yönetimi buluşturmalıyız”

4 mevsim sürdürülebilir turizm hedefinden de bahseden Başkan Denizli, Çeşme için deniz, kum, güneş üçlüsüne sıkıştırılmış bir turizm algısı olduğunu söyledi. Çeşme’nin İzmir ve Yarımada tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Denizli şunları kaydetti:

“Yarımadanın en eski günümüzden 3800 yıl öncesine giden tarihi kalıntılar Çeşme merkezinde bulundu. Arkeolojik kazısı tamamlanmış ve Avrupa’nın bütün tarihçesini değiştiren Büyük Santorini Volkan Patlaması’nın kül kalıntıları da Çeşme merkezde. Dolayısıyla günümüzden 3800 yıl geriye gidebildiğimiz ve bunu halka gösterebilecek arkeolojik kazılarımız var. Kazı 10 yıl önce tamamlanmış ancak hala ziyarete açık değil. Dolayısıyla bölgemize gelen misafirlerin en büyük motivasyonu Çeşme’nin sunduğu deniz kum güneş ve eğlence alternatifleri.

Bölgenin en eski kentlerinden biri Erythrai. Tarihin en eski liman ticaret alanlarına da işaret ediyor. Yüzyıllar önce uluslararası ticaretin sağlandığı bir limandan bahsediyoruz ve bunların da tarihi kalıntıları var. Dolayısıyla bizim yerel gücün ve yerel vizyonun desteği ile merkezi yönetimi buluşturup sürdürülebilir turizm anlayışını genişletmemiz lazım.”

“Çeşme toprak zenginliği olan bir bölge”

Agro turizmin önemine de dikkat çeken Başkan Denizli, “Çeşme endemik bitkilerin olduğu, Ovacık, Ildırı ve Germiyan bölgemizde bereketli toprakların olduğu bir bölge. Biz neden toprak zenginliğimizi bir turizm motivasyonu olarak kullanmıyoruz? Bizim gastronomiye hizmet edebilmek için 12 ay boyunca topraklarımızda yetişen farklı endemik ürünlerimiz var” diye konuştu.

“Yerel zenginliklerimizi ön plana çıkarmalıyız”

Ortaya koydukları turizm vizyonu ile mutlaka yerel zenginlikleri ön plana çıkaracak hatta tanıtacak yeni alanlar oluşturmak gerektiğini söyleyen Başkan Denizli, “Bu fuarlarla ya da günümüzdeki dijitalleşme ile sosyal medyanın kullanımı ile olabilir. Çeşme zaten bir marka. Çeşme’nin kendi farklı zenginliklerini duyurmaya ihtiyacı var. Dolayısıyla ben Çeşme için bir aracıyım. Doğru bir turizm anlayışını benimsememin tek yolu Çeşme’nin deniz-kum-güneş haricindeki diğer zenginliklerini turizm yatırımcılarına ve turizm paydaşlarına anlatarak sağlayabilirim” diye sözlerini noktaladı. 

Fuarda, Çeşme standı büyük ilgi gördü.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Karşıyaka’da afetlere karşı interaktif eğitim
Karşıyaka’da afetlere karşı interaktif eğitim

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım