• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Başkan Soyer'den Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği
İZMİR
Yayınlanma: 21 Temmuz 2021 - 11:42

Başkan Soyer'den Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği

İZMİR
21 Temmuz 2021 - 11:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Soyer'den Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül'de dördüncüsü düzenlenecek Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Kültür Zirvesi için yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Başkan Soyer, makamında ağırladığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyeti Kültür Zirvesi’ne davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül'de dördüncüsü düzenlenecek Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Kültür Zirvesi'ne yönelik yoğun diplomasi trafiği yürütüyor. Başkan Tunç Soyer, aynı gün içerisinde katıldığı 3 ayrı programda UCLG tarafından kültürün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla düzenlenen ve küresel düzeyde kültür politikalarının yanı sıra kültüre ilişkin gündemlerin tartışılacağı zirveye, önemli aktörleri davet etti.
İlk olarak “Gezegensel Sosyal ve Ekonomik Dirençliliği Başarmak” paneline katılan Başkan Soyer, 4. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Forumu'nun Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Bölüm Başkanı Lotta Tahtinen moderatörlüğünde dirençli kentler için yürütülmesi gereken çalışmaları anlattı. Piyasa ekonomisinin küreselleştiğini, bugün toplumların kaderini hiç olmadığı ölçüde belirleyen bir hal aldığını ifade eden Soyer, piyasa güçlerinin yarattığı küresel eşitsizlik nedeniyle, adaletsizlik ve yoksullukla boğuşan dünya toplumlarının aynı zamanda var olma ve değerlerini savunma mücadelesi verdiğini söyledi.

İzmir VLR raporunu Türkiye’de hazırlayan ilk kent
Koronavirüs salgıyla birlikte dayanışma ruhunun ön plana çıktığını da söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Özellikle Covid-19 krizi, dayanışma esasına dayanan bir yerel ekonomik düzenin ‘dirençlilik’ açısından hayati ve gerekli olduğunu bizlere gösterdi. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorumlulukla harekete geçerek, pandeminin ortaya çıkaracağı muhtemel ekonomik, sosyal ve sağlık sorunlarına karşı kent genelinde alınacak tedbir ve çözümlerin yer aldığı ‘Kriz Belediyeciliği Eylem Planı’nı Türkiye’de hazırlayan ilk şehir olduk” diye konuştu. Soyer şöyle devam etti: “Bu sürecin en önemli adımlarından biri olarak gördüğümüz İzmir Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu (İzmir VLR) Türkiye’de hazırlayan ilk kent olduğumuzu Birleşmiş Milletler Yüksek Politik Forum’da paylaşmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bu rapor, benim 'kent ittifakı' olarak gördüğüm ve önemsediğim bir modelle, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim ağının öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanayi ve iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlandı.”

BM Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisini ağırladı
Başkan Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyeti Egemenlik Evi Başkanlık Ofisi’nde ağırladı. İzmir'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini yerelleştirme fikrinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Louisa Vinton, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli konularda işbirliği yapmak istiyoruz. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın iki önceliği bulunuyor. Bunlardan ilki göçmenlere yönelik çalışmalar. Göçmenlerin yanı sıra Türkiye'de yaşayan savunmasız gruplara yönelik de çalışmalar yürütüyoruz. Onlara iş hayatında alan açmak istiyoruz. Aynı zamanda bu grupların sosyal adaptasyon sağlaması için de çeşitli çalışmalarımız var. Farklı gruplar arasındaki eşitsizlikleri gidermek istiyoruz” diye konuştu.

“Yurttaşlar arasındaki ekonomik ve sosyal eşitsizliği gidermek istiyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kentin zorlu süreçlerden geçtiğini, pandeminin yanı sıra deprem ve sel felaketlerinin yaşandığını dile getirdi. Tüm bu sorunlara rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Başkan Soyer, kente hizmet ederken aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan savunmasız grupta olan yurttaşlar arasındaki eşitsizliği gidermek için de çabaladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda yürüttüğü çalışmalara destek verilmesini isteyen Soyer, o nedenle görüşmelerin sürmesinin önemine değindi.

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Toplantısına katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevrimiçi düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Toplantısına da katıldı. Burada yaptığı konuşmada temel önceliklerinin İzmir'de refahın artırılması ve zenginliğin adil dağıtılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Yerel yönetimler, acil toplumsal zorlukların belirlenmesinde ve dirençliliğin sağlanmasında en etkili idari düzeydir. Kentlerin pandemi ve iklim krizlerindeki başarılı sicili, belediyelerin hızla toparlanmak için ortaklaşa Avrupa eylemi veya küresel eylem yürütmede etkili olduğunu göstermektedir. Bu kolektif yetenek bize, Küresel ve Avrupa sürdürülebilirliğinin ancak sürdürülebilir kalkınmayı ilk önce yerelleştirdiğimizde ulaşılabilir göründüğünü söylemekte” diye konuştu.
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Tugay’dan CHP İzmir’e geçmiş olsun ziyareti
Başkan Tugay’dan CHP İzmir’e geçmiş olsun ziyareti
Karabağlar’da Yaz Tatili, Bilim, Sanat ve Eğlenceyle Dolu Dolu Geçiyor
Karabağlar’da Yaz Tatili, Bilim, Sanat ve Eğlenceyle Dolu Dolu Geçiyor
Pehlivan; “15 Temmuz bir dirilişin adıdır”
Pehlivan; “15 Temmuz bir dirilişin adıdır”
Başkan Tugay 15 Temmuz şehitlerini andı
Başkan Tugay 15 Temmuz şehitlerini andı
Son Haberler
Terör örgütü PKK'dan 'Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur' çıkışı: Devletten somut adım bekliyoruz
Terör örgütü PKK'dan 'Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur'...
CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor': Asıl ben yalanlıyorum
CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor':...
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele açıklaması: Söküp atamadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele açıklaması: Söküp...
Tekirdağ’daki orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor: Teyakkuz durumuna geçildi
Tekirdağ’daki orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor:...
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Çelik, yeni pik için tarih verdi
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Çelik, yeni pik için tarih verdi

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım