Bayır: Devletin Malı Niçin Atıl Durumda Bırakılmıştır?
İzmir’in Urla ilçesinde Sağlık Bakanlığına ait boş bir arsada, çürümeye terk edilmiş olan ambulansları, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Meclis gündemine taşıdı.
Yayınlanma :
10.08.2017 11:23


İşte O Soru Önergesi;
Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. Ve TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri gereğince Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
Urla’da Sağlık Bakanlığına ait boş bir arsada, terk edilmiş, çürümeye bırakılmış Ambulansların yer aldığı görülmektedir. Her bir kuruşunda halkımızın alın teri vergileri bulunan ve yine halkımızın ihtiyaçlarını gidermek üzere hizmete sunulan ambulans hizmetlerinden yararlanamayan, birçok ilçemiz ve köyümüz varken, çürümeye terk edilen bu ambulansların içinde tıbbı malzemeler, sedye, yatak gibi önemli malzemelerin olduğu da tespit edilmiştir. Bazen hastanelerimizde yoğunluktan dolayı sedye bulmakta bile zorlanan, sandalyelerde ya da ayakta tedavisi süren hastalarımızın tedavi edilmeye çalışıldığı inkâr edilemez bir gerçektir.
Bu bağlamda,
Ambulanslar ne zamandan beri arazide atıl vaziyette tutulmaktadır? Ambulanslar Urla’da ki arsaya hangi gerekçe ile bırakılmıştır? Arazide bulunan ambulansların sayısı kaçtır? Ambulanslar hangi tarihte, kaç para karşılığında satın alınmış ya da kiralanmıştır?
Arazide bulunan ambulanslarla ilgili Bakanlığınız ne planlanmaktadır? Ambulansların kaçı çalışabilir durumdadır? Ambulanslardan kaçı işlevini yitirmiştir?
Bu Ambulanslar iş göremez halde ise, bakımı ve onarımı yapılarak ihtiyacı olan il ve ilçelere niçin gönderilmemiştir?
Bakanlığınız, devletin malını neden bu durumda bırakmıştır?
Çalışabilir durumda olan ambulansların gerekli bakımları yapılarak, ihtiyacı olan küçük beldelerimize, köylerimize farklı bir amaçla göndermeyi planlıyor musunuz?
Ambulansların içinde çürümeye bırakılan sedye ve tıbbı malzemeler, yine ihtiyacı olan il, ilçe ve köylerimizdeki hastanelere gönderilmemesinin sebebi nedir?
Urla’daki arsaya terk edilmiş ambulansları ve tıbbı malzemeleri bırakan ya da bıraktıranlar hakkında bir işlem uygulanacak mı? Uygulanacaksa bunu kamuoyu ile paylaşacak mısınız?
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: