Bayraklı’da Bayram Hazırlıkları Tamam
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bayraklı Belediyesi ilçedeki hazırlıkları tamamlandı. Kurbanlıklar satış yerlerindeki yerlerini alırken, belediye zabıta ekipleri ve veterinerler de yaşanan sıkıntılara anında müdahale ediyor. Kıyasıya pazarlıkların yaşandığı Doğançay kurban satış ve kesim alanında, her bütçeye uygun küçük ve büyükbaş kurbanlıklar alıcısını bekliyor.
Yayınlanma :
29.08.2016 11:05


Ekipler, alana yeni gelen pazarcılara yer tesliminde bulunurken aynı zamanda hayvanların küpelerini tek tek kayda geçip sevk irsaliyelerini ve pasaportlarını kontrol ediyor. Kurban satış ve kesim yerinde genel asayiş düzenini de sağlayan belediye görevlileri, 24 saat alanda bulunan nöbetçi ekiplerle belediye birimleri arasındaki koordinasyonu sağlıyor. 70 büyükbaş 30 küçükbaş kurbanlık satış çadırının bulunduğu pazarda ilk satışlar da gerçekleşmeye başlarken büyükbaş kurbanlıklar 4 bin lira ile 19 bin lira arasında alıcı buluyor. Vatandaşlar Bayraklı Doğançay’da kurulacak çadırlar haricinde Yeni Girne, Çamkıran, Özkanlar, 75. Yıl ve Osmangazi pazaryerlerinde kurban kesimi yapabilecek.
Bayraklı’nın Veterinerleri İş Başında
Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veterinerler ise küçük ve büyükbaş hayvanların pasaportlarını, küpelerini kontrol ediyor. Gerekli durumlarda ilçe Tarım Müdürlüğü’ne yönlendirme yapılıyor. Veterinerler aynı zamanda hazırlanan broşürleri dağıtarak, kurbanlık alımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor. Yaş ve sağlık gibi konularda da merak edilen soruları yanıtlıyor. Olası kaçak hayvanlara müdahale için de ekip oluşturan müdürlük, bayram sonuna kadar mesai yapacak.
Gerekli Önlemler Alındı
Bayraklı Belediyesi’nin Kurban Bayramı öncesi gerekli önlemleri tamamladığını belirterek, Bayraklı’nın bayrama hazır olduğunu dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda ve hijyenik ortamda kurban satın alması ve kesim yaptırması için çalışıyoruz. Satıcılar da yavaş yavaş toplanmaya başladı. Veteriner hekimlerimiz gerekli kontrolleri yapıyor. Temizlik konusunda her zamanki gibi titizlikle çalışıyoruz. Bunun için özel bir ekip oluşturduk. Belediye olarak gerekli tüm önlemleri aldık” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: