BEDRİ SERTER, KAVALAR LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
CHP İzmir'de kongreye iki gün kala flaş gelişme!
Yayınlanma :
18.12.2015 15:01


Adaylar arasında il başkanlığına talip olduğunu ilk açıklayan isim olan mevcut il başkanı Bedri Serter, il başkanlığına talip olan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar lehine çekildiğini düzenlediği basın toplantısıyla parti kamuoyuna duyurdu.Kaya Prestige Otel'de yapılan açıklamada Serter ve Kavalar birlikte yer aldı.
Serter adaylıktan çekildiğini şu sözlerle duyurdu;
9 Ocak 2015'te MYK kararıyla göreve başladım. Önemli, süreçler geçirdik. Bir önseçim yaşadık. Uzun yıllar önseçim yapılmamıştı. Arkasından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri gerçekleşti. Partimiz gerekli çalışmaları yaptı güzel bir başarı elde ettik. Her iki seçimde de birinci parti olduk İzmir'de...
Bir genel seçimde İzmir'de en yüksek oyu alan il başkanıyım yüzde 46'yla...Meclis'e 14 vekil gönderdik. Bu başarılarla il başkanlığımı taçlandırdım. İzmir'in saygın işadamlarından biriyim. Koltuktan güç almadım. Koltuğa güç verdim. Yönetimimle uyum içinde çalıştım. Süreç bana kendi yönetimimi kurdurma fırsatı vermedi. Mevcut yönetimle birlikte süreci götürdük.
Örgütlü ve özgür insanlara ihtiyacımız var. Hiçbir zaman despot anlayışı uygulamadım. Benim için önemli olan partimin örgütümün başarısıdır. Bundan sonra hedefimiz 2019...Son yerel seçimlerde 8 ilçe kaybetmiştik. Bunu genel seçimlerde toparladık ve 28 ilçede birinci parti olduk. 2019 sürecinde bunu arttıracağız. Hedefimiz 2019'da yüzde 60 olmalı.
Güçlü olgun iradeli bir kişi olan önce mantıklı düşünen gerekli fedakarlıkları yapmak için her türlü riski alan bir il başkanıydım. Gördüğünüz gibi yanımda Bornova İlçe Başkanım, İl başkan adayı Nevzat Kavalar var. Ben de bu süreci devam ettirirken, özgür iradenin kazanabilmesi, delege iradesine ipotek konulmadan partimizin kazanması adına bu seçimi bir ittifakla Nevzat Kavalar'la götüreceğim. Pazar günkü seçimlerde ittifak oluşturacağız. Özgür iradenin başarısına katkı koymak için birliktelik sağlamış durumdayız. Pazar akşamı zafer kazanarak özgür irade ışığını yayacağız.
Hiçbir zaman koltuğun sevdalısı olmadım. Bu görevi bana verdiler. 11 ay alnımın akıyla dik duruşumla mücadeleci ruhumla bugüne kadar getirdim. Aynı ruhla partim adına çalışmaya devam edeceğim.
Nevzat Bey'e destek vermek adına ittifak oluşturduk. Adaylıktan çekiliyorum. Bütün arkadaşlarıma danışarak bu kararı aldım."
Nevzat Kavalar ise şu açıklamada bulundu;
"Bedri Serter 11 ay boyunca başarılı bir dönem geçirdi. 30 Mart 2014'ten başlayarak 1 Kasım'a kadar gelen süreçte partimizin ivmesinin nasıl yükseldiğini hepimiz görüyoruz. 7 Haziran seçimlerinde 2. Bölge'den 13. sıra adayıydım.İl başkanımızla uyum içinde çalıştık. Kendisi adaylarla uyum içinde çalıştı. Kendisine CHP ailesi teşekkür etmek zorunda. CHP ailesinin kendisine bir borcu olduğunu düşünüyorum. Ben CHP'nin içinde 42 senedir mücadele ediyorum. Şimdi il başkanlığına talibim. Örgüt görev verirse bu görevi onurla yapacağım. Bedri Bey'in desteği beni onurlandırdı. Büyük önemli bir davtanışta bulundu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da kol kola beraber çalışacağız. Koltuk merakımız yok. Kimseden talimat almayız. Öncelikle partilimizin, delegemizin özgür iradesiyle hareket etmesi, kabine girdiklerinde vicdanlarıyla baş başa kalmalarını istiyoruz. CHP'nin CHP'liler tarafından yönetilmesini istiyoruz. Delegelerimizin özgür iradesiyle sandığa gideceğini düşünüyorum. Kongrenin çarşaf listeyle olması gerektiğinin altını çizmek isterim. Bazı ekipler tarafından delegeye baskı yapıldığını arkadaşlarımız söylüyor.Bizim umutsuzluğumuz yok."
Serter, 12 ay önce MYK tarafından göreve atanmıştı. Serter, 2 genel seçim ve 1 önseçim de partinin İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: