Belediye Başkanı ile İmam Arasındaki Davada Karar
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile Kâğıthane’deki bir camide imam olarak görev yapan M. E. arasında ilginç bir davanın olduğu ortaya çıktı.
Yayınlanma :
05.07.2017 15:42


Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Kağıthane’deki bir camide imam olarak görev yapan M. E.’nin, 2014 yerel seçimlerinde Beşiktaş Belediye başkanı olarak seçilen Av. Hazinedar ile tanışıklığı bir süre öncesine dayanıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ile İmam B.’nin davalık olmalarının gerisinde ise B.’nin daha önceki bir davası oldu. Cami cemaatinden H.Y.’nin imam M. E.’ye yönelik sözleri mahkemeye taşındı. 12 Aralık 2013 günü camide M. E.’ye hakaret içerikli sözler söyleyen H.Y. hakkında dava açıldı. İmam E.’nin avukatlığını da Av. Hazinedar üstlendi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada karar 14 Temmuz 2016 günü çıktı. Mahkeme, H.Y.’nin, M. E.’ye 2 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Bu karardan bir gün sonrada darbe girişimi oldu.
Avukatı Hazinedar'ı azletti
9 Ağustos günü ise, M. E., noter kanalı ile gönderdiği azilname ile Av. Hazinedar’ı azletti. E. azil gerekçesini ise, Av. Hazinedar hakkında yürütülen FETÖ soruşturmasını gösterdi. İmam E., bağlı bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığının, FETÖ soruşturması geçiren avukatlar ile ilişkisi olanların tüm ilişkilerini kesmesi gerektiğini istediğini kaydetti.
Hazinedar’a gönderilen azil kağıdında 8-10 gün sonra ise E.’ye, İstanbul 32. İcra Müdürlüğünden 8 bin 62 liralık bir ödeme emri ulaştı. Alacaklı kısımda Hazinedar’ın yer aldığı icra takibinin tarihi 17 Ağustos 2016 olarak kayda girdi. Söz konusu icra takibi, M. E.’nin Hazinedar’a ödemediği avukatlık ücreti için yapıldı. M. E. ise, gelen ödeme emrin karşı, 26 Ağustos’ta, hem borca hem de takibe itiraz etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: