• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni, sahneyi izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarıldı
İZMİR
Yayınlanma: 16 Ekim 2024 - 17:01

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni, sahneyi izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarıldı

İZMİR
16 Ekim 2024 - 17:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni, sahneyi izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarıldı
İzmir'in Bergama ilçesinde Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz, tiyatroda oyuncu olan ve eğitim alan bir kursiyerin, konservatuar sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olmak için sahneyi izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarıldı.

ANKA'dan Fatih Özkılınç'ın haberine göre; İzmir'de 30 Ağustos tarihinde Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosunda oyuncu olan ve eğitim alan bir kursiyerin, konservatuar sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olmak için sahneye giren Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz hakkında dersin ardından tutanak tutularak disiplin soruşturması başlatıldı. Küçüköz'ün kadrosunun bulunduğu Bergama Belediyesi iştiraki Bakırçay Madencilik Müteahhitlik Müşavirlik Tanıtım Organizasyon Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçüköz'den savunma istedi. Küçüköz'e gönderilen yazıda, "Şirketimiz personeli olarak Bergama Belediyesi Müdürlüğünde işçi olarak çalışmaktasınız. 30.08.2024 tarihinde Bergama Kültür Merkezi'nin sahnesinin ve ışıklarını saat 15.00 de idarenin bilgisi ve izni dışında kullandığınız tespit edilmiştir. Hakkınızda tutanak tutulmuş olup konu ile ilgili savunmanızı, Disiplin Soruşturmasına esas olmak üzere iş bu yazımızın tarafınıza tebliğinden itibaren 2 iş günü içinde Şirket Müdürlüğüne yazılı olarak teslim etmenizi rica ederim" denildi.

8 Ekim tarihinde toplanan disiplin kurulu kararıyla da Küçüköz, 2016 yılından beri görev yaptığı Bergama Belediyesi'nden tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

İşten çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Sinan Küçüköz, bir tiyatrocu sahneyi kullandı diye tazminatsız bir şekilde işten çıkarılması ve işsizlik maaşına bile başvuramayacak şekilde açlığa mahkum edilmeye çalışılmasında iyi niyet aramanın zor olduğunu kaydetti.

Küçüköz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle belirtmek isterim ki, bir belediyede yönetim değiştiğinde, yeni gelen bir belediye başkanının kendi kadrosunu kurması, kendi yol arkadaşlarıyla devam etmek veya kendi genel sanat yönetmeniyle çalışmak istemesi kadar doğal bir şey yok. Tek yapması gereken eski çalışanı yanına çağırıp, elini sıkıp yolunu ayırmak, onu hukuki çerçevede kalarak uğurlamak olmalı diye düşünüyorum. İşte tam da bu noktada, işlerin biraz daha özenli, biraz daha yakışır olmasını bekliyor insan. Takdir edersiniz bir tiyatrocunun sahneyi kullandı diye tazminatsız bir şekilde işten çıkarılması ve işsizlik maaşına bile başvuramayacak şekilde açlığa mahkum edilmeye çalışılmasında iyi niyet aramak zor.

"Gülünç bir karar"

Belediye başkanının doğrudan kararı olmadan disiplin kurulunun böyle gülünç bir karara imza atmayacağını çok iyi biliyoruz ve açıkçası bu durum beni daha da çok üzüyor çünkü İş kanununun 25/2 E bendiyle tazminatsız olarak işten çıkarıldım. Yani gerekçe, ‘işverenin ahlak ve iyi niyetini kötüye kullanmak.’ İşverenin iyi niyetini de, bir tiyatrocu olarak sahneyi kullanarak kötüye kullanmışım. Ne diyeyim? Konservatuvar sınavına hazırlanan Bergamalı bir gence yardım ettiğim, aydın, çağdaş, laik ve Atatürk’ün izinde gençler yetiştirmeyi şiar edindiğim ve çalıştığım kurumun ahlakını ve iyi niyetini kötüye kullandığım için özür dilerim. Bir tiyatrocunun yerinin sahnenin üstü olmadığını bana öğrettikleri için de ayrıca teşekkür ederim.

"Duyduğum üzüntünün tarifi gerçekten çok zor"

Ben sadece Cumhuriyet Halk Partisi üyesi değilim. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Çalışma ve iş ahlakımı da bu değerlerden almaktayım. Ortada gerçekten utanç verici bir karar ve sonuç var ama bu utancın, bu cehaletin bana ait olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak bir önceki AK Parti döneminde yaşamadığım şeyi CHP yönetiminin başta olduğu bir dönemde yaşadığım için duyduğum üzüntünün tarifi gerçekten çok zor benim için. Konu hakkındaki tek tesellim, tutanak tutulduğu gün çalıştırmakta olduğum Bergamalı kızımızın hazırlandığı sınavı başarıyla geçerek oyunculuk eğitimi almak üzere konservatuvarda okumaya hak kazanmış olması. Yakın gelecekte Bergama'yı gururla temsil edeceğine inancım tam.”

Tazminatsız olarak iş akdi sonlandırıldı

Bergama Belediyesi iştiraki Bakırçay Madencilik Müteahhitlik Müşavirlik Tanıtım Organizasyon Hizmetleri ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nden Küçüköz'e yapılan tebligatta ise şu ifadelere yer verildi:

"Hakkınızda yürütülmekte olan disiplin soruşturması kapsamında disiplin kurulu 08.10.2024 tarihinde toplanmıştır. Müdürlüğümüzce tutulan tutanak gereği savunmanız istenmiş olup, Disiplin Kurulu tarafından incelenmiştir. Disiplin Kurulunca yapılan incelemede Disiplin kuralları ve yönetmelik hükümlerine göre toplu iş sözleşmesinin Disiplin Ceza Cetvelinin 46. Maddesi gereği, İş Kanununun 25/2- E bendi uyarınca Ahlak ve iyi niyeti kötüye kullanmak sebebi ile tazminatsız olarak iş akdinin sonlandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yakalama kararı
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yakalama kararı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım