BERGAMA’DA MÜZİK YOLCULUĞU USTA MÜZİSYENLERİN EĞİTMENLİĞİNDE BKHMM’DE DEVAM EDİYOR
Bergama Belediyesi’nin, Dünyaca ünlü caz müziği sanatçımız Timuçin Şahin önderliğinde yaşama geçirdiği Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi (BKHMM), dünya müziğinin önde gelen isimlerini Bergamalı müzisyenlerle bir araya getiriyor.
Yayınlanma :
14.02.2018 14:24


DÜNYA MÜZİĞİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ
BKHMM’de ki eğitimlere Türkiye’nin en önemli ses teknisyenlerinden Alp Turac, müzik yazarı Hakan Cezayirli, Polonyalı ünlü davulcu Lukazs Zyta, Amerikalı kontrbasçı Matthew Hall ile davulcu Owen Hart JR., Hollandalı dahi çocuk saksafon sanatçısı Ben Van Gelder, ülkemizin önemli genç yeteneklerinden elektrik basta Halil Çağlar Serin, piyanoda büyük duayen Ali Perret, İspanyol perküsyoncu Enric Monfort, müzik yazarı Hülya Tunçağ ve Amerikalı kontrbasçı Matt Hall katılıyor. Eğitimlerde Bergama Çocuk Müzisyenler Kolektifi, Dinleme Sanatı, Enstrümantalistler için atölyeler, Caz kulüp performans platformu, Caz Tarihinde Vokal Sanatı, Ses ve Kayıt Teknolojisi ve Türkiye’de Müzik Yazarlığı gibi konular işleniyor.
TÜRKİYE’NİN CAZ DÜNYASINDA MÜZİK ELÇİSİ
Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden sanatçılarımızdan Timuçin Şahin’in son albümü “Nothing Bad Can Happen”, 2017’nin en iyileri arasında yerini bularak Amerika’da ödül kazanmıştı. Caz ve çağdaş Müzik dünyasında uluslararası tanınırlığa 2000’li yılların başında ulaşan gitarist, besteci ve eğitmen Timuçin Şahin BKHMM için, “DNA’sında müzik olan Bergamalı çocukların ve yetişkinlerin müzikal ve sanat farkındalıklarını arttırmak için bu projeyi tasarladık. Bergama bu projeye çok iyi cevap verdi. Daha önce değil çağdaş müzik, belki enstrümantal müzik bile dinlememiş, müzisyen olmayan insanlar ve çocuklarla, çağdaş müziğin en uç müzikal felsefelerini uyguladığımız kolektif müzikler yapıyoruz. Kolektif Hayalgücü Orkestrası bir model olarak Türkiye’de bir ilk. Dünya üzerinde de çok örneği yok. Tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum. Onlarla güneşe bile yürüyebiliriz” diyor.
BERGAMA KOLEKTİF HAYALGÜCÜ ORKESTRASI KONSERİ
4 Hafta süren çalışmalar 17 Şubat Cumartesi Günü, BKHMM bünyesinde kurulan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası’nın konseri ile sona erecek. Dünyanın önde gelen isimleri ile Bergamalı çocukların birlikte oluşturduğu orkestra Bergama Kültür Merkezi BerKM’de sahne alacak. Konser saat 17.30’da başlayacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: