BERKSAV Özel Ödülü Başkan Mehmet Gönenç’e Verildi
BERKSAV( Bergama Kültür ve Sanat Vakfı ) 2016 yılı BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Yayınlanma :
22.10.2016 17:25


Ödül Töreninde açılış konuşmasını BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel yaptı. Demirel yaptığı konuşmada “ Vakfımız 1989 yılında Bergama kökenli ve Bergama’da bulunan her türlü kültür mirasına sahip çıkmayı kendisine ilke edinmiştir. Folklorumuzu araştırıp tanıtmak, Bergama’mızın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü materyali desteklemektedir “dedi.
Gecede Kültür Ödülü Bergama Folkloruna yapmış olduğu katkılar nedeniyle Volkan Timurşah, Sanat Ödülü ise Bergamalı Şair-Yazar Halim Yazıcı’ya verildi. Kültür Ödülü Sahibi Volkan Timurşah ödülünü BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa DEMİREL verdi. Volkan Timurşah ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek “ Yaşamımda bugüne kadar birçok ödül aldım. Ama en anlamlısı bu gece BERKSAV’ın bana layık gördüğü bu ödül oldu. Çünkü Bergama çocukluğumdan beri benim için bir tutku oldu. Bergama’da dolu dolu dostluklarım oldu. Bugüne kadar dans eğitimi verdiğim tüm öğrencilerimi Bergama’ya getirip onların da Bergama’yı görmeleri ve tanımaları için elimden geleni yaptım. Bergama benim için çok özel ve anlamlı bir kent. Bana bu ödülü layık gördüğünüz için başta BERKSAV’IN Yönetim Kurulu olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyorum “ dedi.
Şair Halim Yazıcı Kitapların Telif Hakkını BERKSAV ’a bağışladı.
BERKSAV 2016 yılı Sanat Ödülü sahibi Şair –Yazar Halim Yazıcı ödülünü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç verdi. Halim Yazıcı doğduğu topraklarda Bergama’da böylesi güzel ve anlamlı ödülü almaktan dolayı duyduğu mutluğu ifade ederek “ Bir çocuk kadar heyecanlıyım. Bu kadar anlamlı ve özel ödülü çok sevdiğim Belediye Başkanım Mehmet Gönenç’in elinden almak beni ayrıca onurlandırdı. Ben bu ödülümü Babam Mustafa Yazıcıya, annem Semahat Yazıcı’ya ve eşim Azime Akbaş Yazıcı’ya armağan etmek istiyorum “dedi. Ayrıca Halim Yazıcı yazmış olduğu tüm şiir kitaplarının telif haklarını BERKSAV’A bağışladığını açıkladı.
BERKSAV Ödül Gecesinde geleneksel olarak verilen Hizmet Ödülünü 2013-2015 yılları arasında BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapan Murat Tanol’a verildi. Murat Tanol ödülünü BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel’den aldı. Murat Tanol ödülünü alırken yaptığı açıklamada “Bu gece burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Geçmişin izlerini taşıya taşıya geldiğimiz bu yolculukta sevgiyi ve kültürü harmanladık ama herşeyin ötesinde bir bergama gerçeğini ve bergama Sevgisininden peşinden koşmayı, ve yarınlara taşımayı ilke edindik. dedi.
BERKSAV ÖZEL ÖDÜLÜ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET GÖNENÇ’E VERİLDİ
BERKSAV Özel Ödülü Bergama’ya Kültür Merkezi (BerKM) kazandırdığı için Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e verildi. Başkan Gönenç ödülünü BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel’in elinden aldı. Başkan Gönenç ödül almaktan duyduğu onur ve mutluluğu ifade ederken “ Hepimizin ortak bir aşkı var o da Bergama. Benim için yaşamımın en anlamlı projelerinden birisi oldu, benim için bir onur kaynağı oldu. Bergama Kültür Merkezi. Bergama Belediyesi olarak Kültür Merkezinde neler yapabileceğimiz, nasıl daha işlevsel hale getirebiliriz konusunda derdimiz olmayacak çünkü Bergama’nın gerçekten çok sağlam bir kültür ve sanat damarı var. Bu kentte yetişmiş ve bugün hala bu kentte yaşamını sürdüren ya da bugün yaşamını diğer şehirlerde sürdüren çok önemli Bergamalı isimler var ve yerelde de bugün hala sanat üretimi devam ediyor. O nedenle biz Bergamalı sanatçılar, bu kentin bağrından yetişen Bergama’da Bergamalılar ile buluşturmaya gayret edeceğiz. Bergama Kültür merkezi bir Belediye projesi, Kültür merkezini Bergama Belediyesi çalışmaları ile Bergamalılar ile buluştu ama bundan sonra artık Bergama Kültür merkezi Bergamalıların. Burayı sürdürecek, yaşatacak can ve omuz verecek olan Bergamalılar olacak. Ben bu güzel ve anlamlı ödül için bir kez daha BERKSAV’a teşekkür ediyorum” dedi.
2016 Yılı BERKSAV Kültür ve Sanat ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede Bergama Sevdalısı ve BERKSAV Üyesi M. Kemal Ergen ile Kültür Ödülü Sahibi Volkan Timurşah birlikte Harmandalı oynadılar. Gecede BERKSAV geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yapan Macit Gönlügür ile Mustafa Pulcu’nun sahnede seslendirdiği Bergama Türkülerine tüm davetliler eşlik etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: