Bilge, “Anayasa yanan ormanları koruyor”
İzmir Orman Mühendisleri Odası Başkanı Selahattin Bilge, yanan ormanlık alanların imara açılmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek, “Anayasa yanan ormanları koruyor” ifadelerini kullandı.
Yayınlanma :
05.08.2021 15:44
“Bu kanun bize tehlikeli geliyor”
Turizm bölgesi ilan edilen yerlerde kamu yararı varsa ormanlık arazilere otel yapıldığını belirten Bilge, “Turizm bölgesi olan yerlerde zaten orman uygunsa otel ya da tesis izni veriliyordu. Turizm Teşvik Kanunu’yla beraber problem turizm bölgesi olmayan yerlerde, eğer kamu yararı varsa yapılaşmaya izin verilecek böyle bir tehlikesi var” diye konuştu.
“Ormanlarımızın eskisi gibi olması uzun sürecek”
Bilge, kızılçam ormanları hakkında bilgilerini aktararak, bu ormanların kendini yenileyebilme özelliği olduğunu belirtti ve şunları söyledi:
“Kızılçam ormanları ülkemizde yaygın görülür ve yangından sonra da kendisini yeniler. O yüzden yanan kızılçam ormanları asla yok olmaz. Yanan alanların kesinlikle tümü ağaçlandırılmaz, bir kısmı ağaçlandırılır. Bir kısmı olduğu gibi korunur. Kızılçamlarda kozalaklar yanmıyor. Isıya maruz kaldıklarında patlayarak tohumlarını küllerin üzerine serpiyor. Kozalaktan düşen tohumlar ise toprakta bir süre sonra filizleniyor. Ormanlarımız eskisi gibi olur; ama tabii bu uzun yıllar alacak.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: