• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Bilimle büyüyen gelecek: Bornova'da sertifika heyecanı
İZMİR
Yayınlanma: 25 Mayıs 2025 - 10:15

Bilimle büyüyen gelecek: Bornova'da sertifika heyecanı

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 2025 Bahar Dönemi Katılım Belgesi Töreni düzenlendi. Bilim Kulüpleri ve ilk kez açılan Python Programlama Atölyesi’ne katılan toplam 177 öğrenciye katılım belgesi verildi. Törende konuşan Başkan Ömer Eşki, merkezin kuruluş hikâyesini anlatarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlikte Ege Üniversitesi öğrencilerine de gönüllü katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

İZMİR
25 Mayıs 2025 - 10:15
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bilimle büyüyen gelecek: Bornova’da sertifika heyecanı

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi / Genç Kaşifler Bilim Evi’nde 2025 Bahar Dönemi Katılım Belgesi Töreni renkli görüntülere sahne oldu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin katılımıyla gerçekleşen törende, Bilim Kulüpleri ve Python Programlama Atölyesi’ne katılan öğrencilere katılım belgeleri, projeye destek veren Ege Üniversitesi öğrencilerine ise teşekkür belgeleri verildi. Program boyunca çocukların heyecanına aileleri de ortak oldu.

 

Başkan Eşki: “Bir tuğla değil, bir hayat merkezi”

Törenin açılışında konuşan Başkan Ömer Eşki, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin kuruluş hikâyesinden bugüne uzanan yolculuğunu anlattı. 2010 yılında Bornova Belediyesi personeli olarak görev yaptığı dönemi hatırlatan Başkan Eşki, şu ifadeleri kullandı: “2010 yılıydı. Ben 24 yaşında Bornova Belediyesi’nde personel olarak çalışıyordum. Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır belediye başkanıydı ve buranın açılışını yapmıştık. Burası yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’deki üçüncü bilim merkeziydi. Temel amacımız çocuklara fizik, kimya, biyoloji, matematik ve astronomiyi sevdirmekti”

 

Başkan Eşki, özellikle Mevlana ve Yunus Emre mahallelerinde yaşayan kadınların ve çocukların bu merkez sayesinde hayatın içine daha çok dâhil olduklarını vurgulayarak, “Bu bina sizler olmazsanız sadece bir beton yığını olur. Ama sizlerin varlığıyla, çocuklarınıza öğrettiklerinizle, evlerinize taşıdığınız bilgilerle burası çok güzel bir yer hâline geldi. Çocuklarına bir kelime öğretebilmek için seferber olan annelere, buraya yıllardır emek veren eğitmenlerimize ve organizasyonu sürdüren ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

165 çocuk bilimle tanıştı, 23 üniversiteli destek verdi

10 Mart – 17 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen Bilim Kulüpleri etkinliklerine ilkokul 4. sınıf ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 165 öğrenci katıldı. 10 hafta boyunca süren bilim temelli atölyelerde öğrenciler fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim alanlarında uygulamalı eğitim aldı. Ege Üniversitesi’nden 23 lisans öğrencisi ise “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında eğitmen asistanlığı yaparak, hem çocuklara destek oldu hem de kendi hazırladıkları bilimsel içerikleri uygulama fırsatı buldu.

 

Python Atölyesi'nde ilk mezuniyet

Bu yıl ilk kez açılan Python Programlama Atölyesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora sonrası araştırmacılara yönelik temel programlama eğitimi verildi. Python dilinin yapısı ve veri bilimine giriş konularını içeren 10 haftalık programı 12 katılımcı başarıyla tamamladı.

 

Eğitimci Aytekin Tan: “Oyunla bilimi buluşturduk”

Törende söz alan Bilim Merkezi eğitmenlerinden Aytekin Tan, yapılan çalışmaların çocukların bilime olan ilgisini artırdığına dikkat çekerek, “Çocukların eğlenerek öğrendikleri, merak duygularının beslendiği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Velilerimizin desteği de bu sürecin en önemli parçası” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt:
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt: "Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır"
Son Haberler
CHP Ankara Gençlik Kolları'nın yürüyüşüne Güvenpark'ta polis müdahalesi
CHP Ankara Gençlik Kolları'nın yürüyüşüne Güvenpark'ta polis...
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Sevcan Orhan sahnede rahatsızlanmıştı: Sağlık durumunu açıkladı
Sevcan Orhan sahnede rahatsızlanmıştı: Sağlık durumunu açıkladı
Bakan Yumaklı: Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında
Bakan Yumaklı: Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol...
CHP'den 'Silivri'de 100. gün' mitingi! Yurttaşlar Saraçhane'ye akın ediyor
CHP'den 'Silivri'de 100. gün' mitingi! Yurttaşlar Saraçhane'ye akın...
Son seçimleri bilmişlerdi: İktidara yakın şirketin anketinde görülmemiş fark!
Son seçimleri bilmişlerdi: İktidara yakın şirketin anketinde görülmemiş fark!

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım