Bin 30 kiloluk Fırat Şampiyon Oldu
Burdur Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında ilk kez düzenlenen En Verimli Besi Sığırı Yarışması'nda bin 30 kilogramlık Fırat şampiyon oldu. Sonuçlar açıklanmadan önce Fırat'ın kendiliğinden podyuma çıkması ise jüri tarafından “Birinci olacağı içine doğdu” diye yorumlandı. Fırat ihale usulu yapılan açık artırmada 23 bin liraya satıldı.
Yayınlanma :
30.04.2017 09:56


Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen Burdur En Verimli Besi Sığırı Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından oluşturulan jüride, yarışmaya katılan besilik sığırlar, ırkını taşıyan özelliklerine, aşılarının tam olup olmadığına, vücut uyumuna göre bir çok kriter üzerinden değerlendirildi.Yarışmanın galibi ise bin 30 kilogramlık Fırat isimli sığır oldu. Şampiyonun adı açıklanmadan önce Fırat'ın, yetiştiricisi Ali Zorlu'nun yanından ayrılıp tek başına podyuma çıkması dikkat çekti. Jüri tarafından “Birinci olacağını hissetti, kendiliğinden kürsüye çıktı” diye yorumlanan Fırat, yarışma sonrası yapılan ihale usülü açık artırmada 23 bin liraya Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç tarafından satın alındı. Zorlu, henüz 29 aylık olan Fırat'ın özgürlüğüne düşkün olduğunu ve dolaşmayı sevdiğini söyledi. Yarışmada 815 kilogram ağırlığındaki Ercan isimli sığır ikinci, 900 kilogram ağırlığındaki Rafet isimli sığır ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken tüm hayvanlar açık artırmada satıldı.
KADIN ÜRETECİYE DESTEK İSTEDİ
Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Türkiye'de kadın üreticilerin erkeklere göre daha çok çalıştığına dikkat çekerek desteklenmeleri için çağrı yaptı. Tunç, “Hükumetimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan hanımefendilere özellikle üretimde, köy yerinde bu işi yapan kadınlara sigorta yapılmasını, en azından asgari ücretten bir maaş verilmesi talebimiz var. Çünkü kadınlar olmazsa inanın bu işi olmaz. Beyefendiler kahvelerden vazgeçip ayrılmıyor ama hanımlar bu işi yapıyor, hanımlar bu işi yapmasına rağmen ne sosyal güvencesi, ne de bir kazancı var. Ben sigorta noktasında en azından hanımlara Tarım Bakanlığından bir bütçe ayrılıp, köyde bu işi yapan hanımlarımıza bir sigorta bağlanmasını istiyorum” dedi.
GENÇLERE “ÇALIŞIN” DAVETİ
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise gençleri hayvancılık yapmaya çağırdı. Özçelik, “Köylerde yaşayan genç arkadaşlar asgari ücretle hayvancılık dışında bir işe girip, oranın şefinin emrine girmeyin. Anneler babalar, çocuklarınızı hayvancılığa başlatın. İnanın çok çalışanların durumu bir çok fabrika sahiplerinden bin kat daha iyi” diye konuştu. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de üretimde kalitenin kalkınmaya giden yol olduğuna dikkat çekti. Ercengiz, “Üretimi değerli kılabilirsek ancak o zaman kalkınmanın kapısını açarız. Biz çalışan bir iliz. Bizim sütümüz kaliteli, etimiz nitelikli, kavunumuz tarla kavunu onun için ürünlerimizin değerli ve özellikli olması için kıymetini bilen alanları oluşturmalıyız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: