Bina: Bu Ülkenin Değerleriyle Hiçbir Sorunumuz Yok
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, “Müfredatın Demokratikleştirilmesi” başlığı altında hazırlanan rapora ilişkin eleştirilere, “Raporumuzda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin işlenişi ve müfredatıyla alakalı bazı tavsiyelerde bulunduk. Dersin kaldırılması yönünde bir çalışmamız ve teklifimiz yok. Bizim bu ülkenin temel değerleriyle ilgili hiçbir sorunumuz yok” ifadeleriyle yanıt verdi.
Yayınlanma :
12.01.2017 11:48


“Eğitimde Devrim Niteliğindeki Değğişikliği Yakalayamadık”
Türkiye’nin gelişmesi için birçok alanda atılım yapıldığını ancak eğitim alanında bir türlü istenilen yeri gelinemediğini vurgulayan Bina, “Memur-Sen, yüzde yüz yerli ve milli olan bir kurum. Şu an Türkiye’nin yetkili sendikasıyız. Sendikacılık adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de yakın zamanda kamuoyuna sunduğumuz müfredatla alakalı bir çalışmaydı. Gerçekten çok ciddi ve kapsamlı bir çalışmaydı. 50 akademisyen ve 400 eğitimcinin, 9 ayrı komisyonda günlerce müfredatımızın demokratikleştirilmesi ile ilgili yaptığı çalışmaların neticesinde hazırlanmış bir rapor var. Bu rapor kamuoyu ile de paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili bürokratlara sunuldu. Ülkemizin gelişmesi için birçok alanda atılım yaptık. Fakat hepimizin bildiği, hatta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da zikrettiği gibi eğitimde maalesef devrim niteliğindeki değişimi yakalamayı henüz başaramadık. Biz de bu işin içinde ve mutfağındaki kişiler olarak bununla ilgili yaptığımız çalışmayı paylaştık” dedi.
“Atatürk'de Bizim Fatih Sultan Mehmet'de”
Konuşmasının devamında son günlerde yaşanan müfredat tartışmalarına da değinen Bina, çeşitli gazetelerde yer alan haberlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Bina, “'Eğitim-Bir-Sen Atatürkçülüğün, inkılâp tarihinin kaldırılması teklif ediliyor’ şeklinde bir takım manipülatif haberler yapılıyor. Biz, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi konularının, Tarih dersi içerinde verilmesini ve tarihimizin bir bütün olarak ele alınmasını teklif ettik. Biz müfredata ilişkin velilerin, öğrencilerin ve hepimizin şikayet ettiği ezberci anlayışı bir tarafa bırakarak daha sağlıklı bir eğitim ortamının oluşturulup uygulanmasına ve uygulanacak olan eğitim alanlarının oluşturulmasına kadar her konuyla ilgili kafa yorduk ve birtakım tavsiyelerde bulunduk. Dolaysıyla İnkılap Tarihi dersinin işlenmesiyle ve müfredatıyla alakalı da bazı tavsiyelerde bulunduk. İş tamamen budur. İnkılap Tarihi dersinin ve içeriğinin kaldırılması veya yok edilmesiyle alakalı bir teklifimiz bulunmamaktadır. Bizim bu ülkenin değerleriyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Atatürk de Fatih Sultan Mehmet de, Kanuni Sultan Süleyman da bizim değerlerimizdir. Bu toprakların yetiştirdiği, tarihe mal olmuş, ülkemize ve medeniyet coğrafyamıza büyük değerler katan abidevi şahsiyetleri, insanlarımızın vicdanlarından söküp atmaya kimsenin gücü yetmez. Buna yeltenmeye çalışanlara da 15 Temmuz’da gösterdiğimiz gibi ilk biz karşı çıkarız” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: