Batuhan KAYA -GERÇEK HABERCİ- TÜKODER İzmir Şubesi, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilere çağrıda bulundu. TÜKODER İzmir Şubesi adına açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Kurtuluş Binici, “Tüketiciyi ilgilendiren konu ve kararlarda tüketici karar alma sürecine dahil olmalıdır” dedi.
Tüketici örgütlerinin etkin temsili sağlanmalı
Tüketici örgütlerinin BDDK, EPDK ve RTÜK gibi kurullarda etkin temsilinin sağlanabilmesi için yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunan Binici, “Tüketici Üst Kurulu, tüketici sorunlarına anında müdahale edebilecek tam yetkili ve özerk olarak düzenlenmelidir. Tüketici örgütlerinin etkin temsili sağlanmalı ve kararlar nitelikli çoğunlukla alınmalıdır. Tüketicilerin ekonomik çıkarlarının sağlanması için toplumun genelini ilgilendiren tüm sosyal ve ekonomik kurum ve kuruluşlarda tüketicilerin etkin temsili sağlanmalı ve kararlar nitelikli çoğunlukla alınmalıdır” dedi.
Vergi adaleti sağlanmalıdır
Vergi konusunda da tüketicinin korunması ve vergi adaletinin sağlanması gerektiğini ifade eden Binici, “Vergi adaleti sağlanmalı, herkesin gücüne göre vergi vereceği bir vergi düzeni getirilmeli; dolaylı vergiler asgari düzeye indirilmeli, akaryakıttan alınan olağanüstü yüksek vergiler düşürülerek akaryakıt fiyatları makul düzeylere çekilmelidir. Lüks ve ithal tüketim ürünlerinin dışında kalan ürünlerin üzerindeki ÖTV kaldırılmalıdır” diye konuştu.
Tüketici söz sahi olmalıdır
Tüketicinin tüketiciyi ilgilendiren kararlarda söz sahibi olmasının en büyük beklentileri olduğunu belirten Binici şunları dile getirdi.;
"Temel yaklaşımımız katılımcı demokrasinin ülkemize hâkim olması yönündedir. Katılımcı demokraside en önemli kriter iktidarın yasama, yürütme ve yargı organlarının bileşiminde STK’ları söz ve karar sahibi olarak karar süreçlerine katmasıdır. Tüketiciyi ilgilendiren konu ve kararlarda tüketiciyi temsil eden kurumların sürece dahil olmasını istiyoruz. Yeni iktidardan ilk ve en büyük talebimiz budur" dedi.
Binici: “Tüketicinin söz ve yetki sahibi olmasını istiyoruz”
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla siyasi partilere seçimi kim kazanırsa kazansın tüketici hakları konusunda çalışma yapılması çağrısında bulundu.
Yayınlanma :
27.04.2023 14:51


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: