Binlerce İnsanın Hayatını Kararttı! İşte 1 Numara
İşte Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman'un ismini açıkladığı ve Mor Beyin yazılımını yapan TÜBİTAK çalışanı FETÖ firarisi Kemalettin Cengiz Erbakırcı.
Yayınlanma :
27.12.2017 17:14


Peki FETÖ'cü Kemalettin Cengiz Erbakırcı kimdir?
Bylock soruşturmasının 1 numaralı ismi Kemalettin Cengiz Erbakırcı 1981 Kayseri doğumludur. Samanyolu Eğitim Kurumları'nda eğitim görmüştür. 1996 yılında TÜBİTAK 4. Bilim Olimpiyatı'nda bilgisayar dalında üçüncülük elde etmiştir. Android ve Java programcısı olan Kemalettin Cengiz Erbakırcı, FETÖ firarisi Hasan Palaz'ın TÜBİTAK Bilgem ekibindendir. Namaz Vakitleri ve Kıble Pusulası TR uygulamalarını yazan Yasin Alpen ile aynı birimde çalışmıştır. Daha önce Telekulak operasyonunda da adı geçen Kemalettin Cengiz Erbakırcı 17/25 Aralık soruşturması sonrası 12.05.2014'te TÜBİTAK'tan istifa edip yurt dışına gitmiştir. Kemalettin Cengiz Erbakırcı halen Amsterdam'da yaşıyor. 15 Temmuz'dan 3 gün önce yurt dışına kaçtığı belirtiliyor. Kemalettin Cengiz Erbakırcı'nın akrabası olan öğretmen G.D. de Mart 2017'de FETÖ'den gözaltına alınmıştır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: