Binlerce yıllık teknikle yapılan bıçak ve kılıçlara büyük ilgi
Bursa'da binlerce yıllık teknikle üretilen kılıç ve bıçaklar büyük rağbet görüyor. Son dönemde yayınlanan tarihî diziler kılıçlara talebi artırdı.
Yayınlanma :
08.06.2021 19:41
Bu işin çok meşakkatli olduğunu ifade eden bıçak ve kılıç ustası İsmail Güler, "Son dönemde el yapımı bıçak ve kılıçlara büyük rağbet var. Son yıllarda televizyonlarda yayınlanan diziler el yapımı kılıç ve bıçaklara ilgili artırdı. Bu bıçak ve kılıçlar paslanır çelikten olup, binlerce derecelik ateşte ısıtılıp dövülerek yapılıyor. Binlerce yıllık teknikle yapılıyor. Bu şekilde yapılan kılıç ve bıçaklar daha kaliteli ve uzun ömürlü oluyor. Diğer paslanmaz bıçaklara nazaran daha keskin oluyorlar. Döverek yapılan bir kılıç 3 gün sürüyor. Dövme kılıçların tanesini 3 bin liradan satıyoruz. Dünyanın bir çok ülkesinden de rağbet görüyor. Dövme bıçakların da yapımı çok meşakkatli. Bu bıçakları da 100 ila 250 lira arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Kurban öncesi daha keskin olduğu için bu bıçaklar daha çok tercih ediliyor" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: