'Bir Kitap Bağışlayın Adınız Bin Yıl Yaşasın'
Konak Belediyesi'nin destek verdiği sosyal sorumluluk projesi sayesinde yapılan her bağışla Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) daha da zenginleşecek.
Yayınlanma :
15.06.2017 16:02


HER BAĞIŞ BİR DÜNYA
Görme engellilerin kitapla buluşmasını sağlayan kampanya ile hem bağışçı hem de okur sayısı daha da genişletilecek. 7-14 yaş için kitaplar bulunan TÜRGÖK bu proje sayesinde yetişkinler için de kabartma yazılı kitaplar bastırılması sağlanacak. 6 ay sürecek olan kampanya herkesin destek olmasını isteyen TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, eşi Gültekin Yazgan’ın yılllar önce hayalini kurduğu kitaplığı 13 yıl önce İzmir’de hayata geçirdiklerini hatırlatarak, aradan geçen sürede yeni kitaplara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öğrenciler ve yetişkinler için Türkçe ve İngilizce olmak üzere pek çok alanda brail alfabesi (kabartma harfler) ile kitap bastırdıklarını belirten Yazgan, “TEOG ve LYS’den, İngilizce hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere kitaplar hazırlıyoruz.İfadeleri güçleniyor, imlaları kuvvetleniyor. Bu nedenle kabarta kitaplara çok önem veriyoruz” dedi. Yazgan, kişilerin veya kurumların yapacakları bağışlarla adlarına kabartma kitap bastırabileceğini belirterek, bu kitapların elden ele dolaşacağı söyledi. Üzerinde bağışçısının adını basılı olacağı kitapların yüzlerce görme engelliye ulaşarak onlara yeni bir dünya açacağını dile getiren Yazgan, kendisi de görme özürlü olan eşi merhum Gültekin Yazgan’ın hayallerinin de bu kampanyayla daha çok gerçekleşeceğini vurguladı. Yazgan, “53 yıl eşimle evli kaldım. Eğitim sonucu görmeyen birinin ne kadar farklı bir kişiliğe büründüğünü gördüm. Hayatı hep örnek olmakla geçti” diye konuştu. Etkinlikte, Konak Belediyesi tarafından görme engelliler için Brail Alfabesi ile bastırdırdığı Gültekin Yazgan’ın yazdığı Kör Uçuş isimli kitap da tanıtıldı. Kabartma kitap günün anısına konuklara hediye edildi.
SEVDİKLERİNİZİN ADINA KİTAP BASTIRABİLİRSİNİZ
Tanıtım toplantısına katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de kuruluşları adına 'Bir kitapla bin yaşa' kampanyasına destek olarak görme engelliler için kabartma kitap bastıracaklarının sözü verdi. Bağışlarla görme engelliler kitaplığını zenginleştirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren konuklar, Türkiye çapında kampanyanın duyurulması için de destek vereceklerini belirtti. Toplantıda görme engelli lise öğrencisi Mert Kılıçkan ve Mine Yılmaz da söz aldı. İki genç girdikleri TEOG sınavına TÜRGÖK’ün kendileri için hazırladığı test kitaplarıyla hazırlandıklarını belirterek, ders kitapları konusunda da daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Müge İplikçi, Ahmet Büke, Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Ercan Kesal, Yekta Kopan da kitaplarıyla destek veren yazarlar arsında yer alıyor. Yeni bağışçıların bulunmasına aracılık edeck olan Konak Beldiyesi kabartma kitap alarak da kitaplığa destek olacak. Kabartma kitaplar yurtiçi ve yurtdışında yaşayan üyelere görme engelli üyelere gönderiliyor. Siz de kargo ücretlerine, baskı masraflarına ve başka kitaplar basılmasına destek olabilirsiniz. 'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına destek olmak isteyenler, www.turgok.org adresinden ve TÜRGÖK'ün (0232) 2242627 nolu telefonundan ulaşarak bilgi alabilirler. Kampanya kapsamında bir kabartma kitap için yaklaşık 500 lira bağış gerekiyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: