Birgün gazetesine 'Fuat Avni' davası
Birgün gazetesine 'Fuat Avni' haberleri nedeniyle dava açıldı. Dava, ağır ceza mahkemesinde görülecek.
Yayınlanma :
30.08.2019 16:55


İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dönemin Birgün yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz’a dava açıldı. 'FETÖ’ye üye olmadan yardım etmek' suçlamasına delil olarak da 2014-2015 yıllarında 'birgun.net' sitesine girilen 'Fuat Avni' adlı Twitter hesabından atılan tweet’lerin haberleştirilmesi gösterildi.
İddianamede Aydın, İnce, Uğur ve Yılmaz’ın 'Herhangi bir FETÖ üyesi ile bağları olmadığı, ByLock kullanmadıkları, FETÖ bankalarıyla para alışverişlerinin olmadığı, bağlarının bulunmadığı tespit edildiği' belirtildi.
İddianamede, 'Şüphelilerin örgüt ile hiyerarşik bağlarının olmadığı, geçmişte örgüt aleyhine çok sayıda haber yaptıkları anlaşılmıştır. Toplanan deliller uyarınca kast unsurunun takdiri mahkemeye aittir' denildi.
İddianamede, gazetecilerin savcılıkta verdikleri ifadelere de yer aldı. “Fuat Avni” hesabının o dönem kime ait olduğunun bilinmediğini dile getiren gazeteciler, 'Twitter fenomeni' ifadesinin övgü olmadığını, takipçi sayısı yüksek hesaplar için kullanıldığını söylediler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: