BM Genel Sekreteri Antonio Guterres: "Küresel bir eğitim kriziyle karşı karşıyayız"
"Eğitim, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği hakkında bilgi de içermelidir"
Yayınlanma :
14.08.2019 15:19


BirGün’ün haberine göre, BM Genel Sekreteri Gutteres, günümüzde eğitim veren okulların, gençlere ihtiyaç duyduğu teknolojik donanım ve becerileri verecek yapıya sahip olmadığını söyledi. Guterres, günümüzde verilen eğitimin öğrencilere öğrenmeyi öğretmediğini, öğrencilerin nasıl öğreneceklerini de öğrenmek zorunda olduklarının altını çizdi.
Uluslararası Gençlik Günü nedeniyle genç işsizler konusu da gündeme alırken, BM Genel Sekreteri Guterres bildirisinde, “Günümüzde eğitim bilgi, yaşam becerileri ve eleştirel düşünceyi birleştirmelidir. Eğitim, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği hakkında bilgi de içermelidir. Öğrencilere cinsiyet eşitliği, insan hakları ve barış kültürü de öğretilmelidir. Tüm bu unsurlar, gençlerle olan ilişkimizi arttırmak için Birleşmiş Milletler Gençlik 2030 hedeflerine dâhil edilmiştir” cümlelerine yer verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: