Bonova’da Kişi Başına 9.3 Metrekare Yeşil Alan
Bornova Belediyesi, ilçenin 4 milyon 93 bin 252 metrekarelik yeşil alanını her geçen gün artırarak “Yeşil Bornova” imajını daha da güçlendiriyor. Bornova Belediyesi 2014 yılından bu yana 155 bin 35 metrekare yeni yeşil alanı ilçeye kazandırdı.
Yayınlanma :
29.12.2017 09:37


2018 yılı içinde 15 yeni park yapmayı planlayan Bornova Belediyesi, bu yatırımlarla yeşil alan miktarını da 30 bin metrekare artırmayı hedefliyor. Karacaoğlan Mahallesi’nde 3 bin 300 metrekare, Yeşilova’da 2 bin 500 metrekare, Kazım Dirik Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik parkların yapımıyla ilgili hazırlıklar şimdiden başladı. 2018 yılında ayrıca 50 parkta revizyon ve tadilat yapılarak oyuncak ve spor aletlerinin yenilenmesi de planlanıyor.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha yeşil bir Bornova için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bornova’yı yeşille buluşturmak, özellikle de kent merkezinde nefes alınacak alanlar yaratmak için imkanlarımızı zorlayarak projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: