Bornova Belediyesi'nden yeni arıcılara tam destek
Yayınlanma :
16.05.2019 10:21


Bornova Belediyesi'nin İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle düzenlediği arıcılık kursuna katılan 61 vatandaş 15 haftalık eğitimin ardından uygulamaya başladı. Kaliteli bal üretmenin inceliklerini öğrenen kursiyerler eğitimin 13 haftasını teorik, son iki haftasını da Kayadibi Mahallesi'ndeki Bornova Belediyesi'nin arılığında uygulamalı olarak aldı.
Kovanlar hediye
Özellikle kırsal mahallelerden vatandaşların katıldığı eğitimlerin sonunda hediye edilen arılı kovanlar, Bornova Belediyesi tarafından oluşturulan 23 dönümlük özel alana konuldu. Eğitmenler, kovanların başında yeni arıcılara bal üretiminin püf noktalarını anlattı. Bu alana meyve ve akasya fidanları dikerek arıcılık için uygun bir ortam oluşturan Bornova Belediyesi, arıcıların 5 adete kadar kovanlarını koymaları için de yer tahsis ediyor.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tarımsal üretimin kalitesinin artırılmasının önemine dikkat çekerek, "Arıcılık çok özel bir ilgi alanı. Arı yetiştiricileri bal üretiminin yanısıra doğanın dengesinin korunmasına da katkıda bulunuyorlar. Bu anlayışla Bornovamıza yeni arıcılar kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: