• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Bornova Belediyesi'nin tüm imkanlarını zorlayarak yaptığı teklif işçiye sorulmadan reddedildi
İZMİR
Yayınlanma: 08 Kasım 2024 - 10:56

Bornova Belediyesi'nin tüm imkanlarını zorlayarak yaptığı teklif işçiye sorulmadan reddedildi

İZMİR
08 Kasım 2024 - 10:56
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bornova Belediyesi'nin tüm imkanlarını zorlayarak yaptığı teklif işçiye sorulmadan reddedildi
Genel-İş 7 No'lu Şube, Bornova Belediyesi'nin tüm imkanlarını zorlayarak yaptığı teklifi işçiye sormadan reddetti. Belediye Başkanı Eşki ise duruma tepki göstererek, "Bornovalının beklediği hizmeti gerçekleştirecek hem de sendikanın talep ettiği maaşları ödeyecek bir ekonomik yapımız yok. Bugün talebi kabul etsek dahi 3-4 ay sonra maaşları ödeyemeyen, geç ödeyen ya da taksit taksit ödeyen bir belediye durumuna geliriz" dedi.

Bornova Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş 7 No’lu Şube arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yaklaşık altı ayın ardından tıkanma noktasına geldi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornovalı vatandaşların mağdur olmaması adına sürece doğrudan müdahil olarak, sendikaya belediyenin tüm imkanlarını zorlayarak sundukları en yüksek teklifi iletti.

Başkan Eşki, sendika tarafından beğenilmeyen bu teklifin belediye bütçesi doğrultusunda, mesai arkadaşlarına sunabilecekleri en adil rakamları içerdiğini belirtti. Temmuz 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere en düşük 44.535 TL, kademeli olarak 49.899 TL’ye kadar çıkan bir ücret teklifi sunulurken, Ocak 2025 itibarıyla bu rakamların 55.299 TL ile 61.583 TL arasında olacağı açıklandı.

Belediyenin Tüm İmkanları Zorlandı
Başkan Eşki, belediyenin bütçe imkanları doğrultusunda bu rakamların adil ve vicdana uygun olduğuna inandıklarını belirtti. "Bütçemiz ve çalışma yaşamının gerçekleri doğrultusunda sunduğumuz bu teklif, belediyemizin kaynaklarını zorlayarak elde edilmiştir. Üstelik bu teklif sendika yönetimi tarafından işçiye sorulmadan, onları görüşü alınmadan dar bir grubun kararıyla reddedilmiştir. Çalışanlarımız karar sürecinde bulunmadıkları bir greve doğru sürüklenmektedir. Daha fazla bir ücret artışı, Bornovalılara sunmamız gereken hizmetlerden taviz vermek anlamına gelir ki bu bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

"Çalışanlarımız Bizim İçin Kıymetli"
Ömer Eşki, uzun yıllar emek cephesinde mücadele ettiğini, sendikacı bir aileden geldiğini ve emekçilerle dayanışma içerisinde hareket ettiğini belirtti. Göreve geldiği günden itibaren tüm çalışanlara iş güvencesi sağladıklarını, tüm personelin haklarını koruyarak iş barışını tesis ettiklerini vurguladı. Belediye Başkanı, “Bugüne kadar emek mücadelesine hep destek verdik, ancak Bornovalıların hizmetine engel olacak bir durumun önünde durmak da görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Sendikanın Talepleri Belediyeyi Zor Duruma Sokabilir
Başkan Eşki, sendikanın taleplerinin kabul edilmesi halinde belediyenin 3-4 ay sonra maaş ödeyemez hale geleceğini belirtti. Belediyenin mevcut mali durumuyla hem hizmeti sürdürebilecek hem de sendikanın taleplerini karşılayabilecek bir yapıya sahip olmadığını kaydeden Başkan Eşki, “Elbette grev, anayasal bir haktır ve gerektiğinde kullanılır. Fakat hem Bornovalının beklediği hizmeti gerçekleştirecek hem de sendikanın talep ettiği maaşları ödeyecek bir ekonomik yapımız yok. Bugün talebi kabul etsek dahi 3-4 ay sonra maaşları ödeyemeyen, geç ödeyen ya da taksit taksit ödeyen bir belediye durumuna geliriz" dedi.

Bornova Belediyesi, çalışanlarına sunduğu ücret teklifinde belediyenin bütçe imkanlarını zorlayarak, hem çalışanlarına en adil ücretleri sunmayı hem de Bornovalılara kesintisiz hizmet sunmayı hedefliyor. Başkan Eşki, grev kararı alınsa dahi belediyenin sunduğu teklifin üzerinde bir rakamın telaffuz edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. “Bu gelişmeler ışığında içinde bulunduğumuz durumun altını bir kez daha çiziyorum, eğer bu teklifimizin üzerine çıkacak olursak,Bornovalının ihtiyaç duyduğu hizmetlerden fedakarlık yapmak mecburiyetinde kalırız. Bu da bizim kırmızı çizgimiz, asla kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Umarım olmaz ama grev başlasa, bir gün ya da aylarca sürse de bu rakamın üstünde bir rakam telaffuz edemeyiz. Bornovalılara hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bornovalılara hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek, Bornovalıların desteğine olan inancını ifade etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de cinayet hükümlüsü yakalandı
İzmir'de cinayet hükümlüsü yakalandı
Seferihisar'da alevlerin yaklaştığı mahalle tahliye ediliyor
Seferihisar'da alevlerin yaklaştığı mahalle tahliye ediliyor
Tugay, “Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
Tugay, “Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
 Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
Son Haberler
Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür ardından açıklama: Müslüman halkın haklılığı
Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür ardından açıklama: Müslüman...
'Hazreti Muhammed karikatürü' krizi | Bakan Tunç, LeMan'a soruşturma açıldığını duyurdu, eyleme çağrılan gruplar dergiyi bastı; çizer ve grafiker gözaltına alındı
'Hazreti Muhammed karikatürü' krizi | Bakan Tunç, LeMan'a soruşturma...
Abdullah Gül, dolandırıcılar hakkında harekete geçti
Abdullah Gül, dolandırıcılar hakkında harekete geçti
Bülent Arınç'tan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açıklaması: Yaşam hakkı her şeyden önemlidir
Bülent Arınç'tan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık...
İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklama: Bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil...
İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklama: Bir fotoğraf karesi için başka...
Güvenli Kent Ödemiş’te Güvenli Parklar
Güvenli Kent Ödemiş’te Güvenli Parklar

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım