• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Bornova'da sanayi sitelerine net mesaj "Önce ruhsat, sonra asfalt"
İZMİR
Yayınlanma: 27 Ocak 2025 - 10:05

Bornova'da sanayi sitelerine net mesaj "Önce ruhsat, sonra asfalt"

İZMİR
27 Ocak 2025 - 10:05
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bornova’da sanayi sitelerine net mesaj “Önce ruhsat, sonra asfalt
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek ruhsatsız işletmelere karşı kararlılık mesajı verdi. Sanayi sitesi yönetimi site içindeki yol sorunlarını noktasında Belediye’den talepte bulunurken, işletmelerin bir kısmında ruhsat sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü amacıyla karşılıklı adım atılması gerektiğinin altını çizen Başkan Eşki, “Önce ruhsat, sonra asfalt” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı’ndaki 5. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette Site Başkanı Turgay Avcı ve yönetim kurulu üyeleri, yolların tamiratı başta olmak üzere taleplerini iletirken, bugüne kadar sağlanan hizmetler için Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Belediye olarak sınırlı bütçelerini olduğunu hatırlatan Başkan Eşki, “Önceliğimiz ruhsatlı ve çevreye duyarlı işletmeler olacak. Bu alanda birlikte adım atalım, bu sorunları çözelim. Bornova’nın pek çok noktasında yol ve kaldırımların yeniden yapılmasıyla ilgili beklenti var. Bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Elbette altyapı sorunları var ama içtenlikle söyleyeyim önceliğimiz ruhsat sorunlarının çözülmesi ve çevreye duyarlılığın artması. Elbirliği içinde bu konulara çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

Ruhsatlı ve çevreci işletmeler dönemi

Bornova’nın sanayi kimliğine dikkat çeken Başkan Eşki, ruhsatsız işletmelerle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, “2. ve 3. Sanayi Sitesi’nde bu sorunu büyük ölçüde çözdük, sırada 4. ve 5. Sanayi Siteleri var. Belediyemizin sınırlı bütçesi, ruhsatsız işletmelerle değil, ruhsatlı ve çevreye duyarlı işletmelerle büyür ve Bornova’ya hizmet olarak geri döner” dedi. Başkan Eşki, samimi ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ruhsatlı işletmelerin önemine vurgu yaparak, “Ruhsat alındığında bu gelirler hizmet olarak geri dönecek. Biz belediye olarak ruhsatsız işletmelere göz yummayacağız. Buna göz yumulduğunda ne tür facialar yaşandığı üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sanayi sitelerinin altyapı sorunlarının çözümünde iş birliğine açık olduklarını da belirtti.

"Sanayi atıkları konusunda sorumluluk sizde"

Sanayi atıklarının toplanmasının yasal olarak belediyenin sorumluluğunda olmadığını hatırlatan Eşki, çevreyi kirleten işletmelere kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı. Geri dönüşüm yoluyla sanayi sitelerinin bu sorunu kendi bünyelerinde çözmesi gerektiğini ifade etti.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Denizli, “Eylem planı oluşturacağız” 
Başkan Denizli, “Eylem planı oluşturacağız” 
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’den enflasyona karşı hamle: Çay “1 TL”
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’den enflasyona karşı hamle: Çay “1 TL”
Yankı Bağcıoğlu beş teğmene destek verdiği için İzmir’de hakim karşısındaydı
Yankı Bağcıoğlu beş teğmene destek verdiği için İzmir’de hakim karşısındaydı
KARGEM yeni döneme hazırlanıyor!
KARGEM yeni döneme hazırlanıyor!
Son Haberler
Manavgat Belediye Başkanı için tutuklama talebi
Manavgat Belediye Başkanı için tutuklama talebi
Canlı yayın talebine destek vermişti: Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye yanıt geldi!
Canlı yayın talebine destek vermişti: Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye...
Atatürkçü Düşünce Derneği, Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu
Atatürkçü Düşünce Derneği, Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda...
Özgür Çelik'ten ilk açıklama:
Özgür Çelik'ten ilk açıklama: "Özgür Özel’e açılan soruşturmalardan...
Başkan Denizli, “Eylem planı oluşturacağız” 
Başkan Denizli, “Eylem planı oluşturacağız” 
Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül, diğer oteli için orman katliamı yapmış; araziyi 13 kat büyütmüş
Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül, diğer oteli için orman katliamı yapmış; araziyi 13 kat büyütmüş

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım