• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Bornova'da Şehit Aileleri ve Gaziler için anlamlı iftar
İZMİR
Yayınlanma: 24 Mart 2025 - 09:56

Bornova'da Şehit Aileleri ve Gaziler için anlamlı iftar

İZMİR
24 Mart 2025 - 09:56
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bornova’da Şehit Aileleri ve Gaziler için anlamlı iftar
Bornova Belediyesi, şehit ailelerini ve gazileri Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde ağırladı. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, birlik ve dayanışma mesajları verildi. Semazen gösterisi ise katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

İftar buluşması, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Gazi Erdem Çerçioğlu ve çok sayıda şehit ailesi ve gazi derneğinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaymakan Şahiner: “Haklarını ödeyemeyiz”

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, konuşmasında Bornova’da 117 gazi ve 68 şehit ailesi olduğunu belirterek, “Devletimiz ve milletimiz adına onlara minnettarız, haklarını ödeyemeyiz” dedi. Ramazan ayının birlik ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayan Şahiner, Bornova’daki kamu kurumları ve yerel yönetimlerin uyum içinde çalıştığını ifade etti.

Başkan Eşki: “Sizler için ne yaparsak yapalım azdır”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise şehitlerin ve gazilerin vatan için yaptığı fedakârlıkların asla unutulmayacağını belirterek, “Sizlerle bu akşam aynı sofrayı paylaşmak bizim için büyük bir onur. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler için ne yapılsa az. Bornova’da şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Şehitler için kalıcı eserler

Başkan Eşki, Bornova’da şehitlerin adını yaşatmak için hayata geçirilen projelerden de bahsetti. Yaklaşık iki ay önce açılan KKTC Parkı’nda, Kıbrıs gazileri ve şehitlerinin yanı sıra KKTC’nin kurucu lideri Rauf Denktaş’ın adının yaşatıldığını belirtti. Ayrıca, yakın zamanda bir şehidin isminin bir parka verildiğini söyledi. Başkan Eşki, “İnşallah önümüzdeki yıl Ramazan ayında bir araya geldiğimizde, söz verdiğimiz dernek binalarını da teslim etmiş olacağız” diye ekledi.

Gazi Erdem Çerçioğlu: “Bu sofrada birlik ve kardeşlik var”

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Gazi Erdem Çerçioğlu, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinin önemine değinerek, “Bu sofrada bir araya gelmek sadece bir iftar değil, vatan sevgisinde, kadirşinaslıkta ve gönül birliğinde buluşmamızın göstergesidir” dedi. Çerçioğlu, şehit ailelerinin ve gazilerin milletin en değerli emanetleri olduğunu vurgulayarak, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve ekibine teşekkür etti.

Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi adına konuşan Mustafa Serbest de iftarın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, “Her zaman böyle birlik içinde olmayı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir BB'de işten atılan işçiler Meclis Toplantısı'na girmek istedi
İzmir BB'de işten atılan işçiler Meclis Toplantısı'na girmek istedi
Bayraklı'da asfaltlama seferberliği
Bayraklı'da asfaltlama seferberliği
Karşıyaka’da spor, dostluk ve eğlence bir arada!
Karşıyaka’da spor, dostluk ve eğlence bir arada!
Buca Kent Belleği Sergisi kapılarını açmak için gün sayıyor
Buca Kent Belleği Sergisi kapılarını açmak için gün sayıyor
Son Haberler
İzmir BB'de işten atılan işçiler Meclis Toplantısı'na girmek istedi
İzmir BB'de işten atılan işçiler Meclis Toplantısı'na girmek istedi
CHP’li Özçağdaş’tan LGS tepkisi: “Sınav soruları Bursa’da paylaşıldı”
CHP’li Özçağdaş’tan LGS tepkisi: “Sınav soruları Bursa’da...
CHP'den Manavgat kararı: 3 isme kesin ihraç istemi
CHP'den Manavgat kararı: 3 isme kesin ihraç istemi
Hastaneye kaldırılmıştı: Muhittin Böcek cezaevine gönderildi
Hastaneye kaldırılmıştı: Muhittin Böcek cezaevine gönderildi
FETÖ’nün sendika ve eğitim üzerinden
FETÖ’nün sendika ve eğitim üzerinden "devlet" yapılanması: ByLock...
Büyükşehir’den bayram öncesi mezarlıkta “Vefalı Eller” etkinliği
Büyükşehir’den bayram öncesi mezarlıkta “Vefalı Eller” etkinliği

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım