Bornova’da Şiir Gibi Etkinlik
21 Mart Dünya Şiir Günü Küçük Park’ta kutlandı
Yayınlanma :
24.03.2017 11:09


Yenilenen haliyle kültür ve sanat akitvitelerinin de merkezi olan Küçükpark, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde, özel bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Renkli ve anlamlı görünlere sahne olan etkinlik, Bornovalı güfte yazarı Onur Şenli’nin “Agora Meyhanesi” adlı şiiriyle başladı. İzmir Milli Kütüphane Vakfı ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Avukat Ulvi Puğ, Nazım Hikmet’ten Ümit Yaşar Oğuzcan’a kadar bir çok ünlü şairin şiirlerini okudu. İlkokul öğrencileri Ceren ile Ceylin ise Faruk Nafız Çamlıbel’in ‘Han Duvarları’ isimli şiirini seslendirdi. Ayakta alkışlanan minik ikili, dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Bu özel günde de yerini alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ adlı şiirini okudu. Atila, okuduğu şiirle birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Danslar ve zeybek gösterileriyle renklenen etkinlikte, vatandaşlara Bornova Belediyesi tarafından şiir gününe özel olarak hazırlanan ve üzerlerinde şairlerin sözlerinin yer aldığı bardaklarla kahve ve çay ikramı yapıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: