Uzay, havacılık ve savunma alanlarından e-mobiliteye, endüstriyel elektronikten akıllı enerji çözümlerine kadar geniş bir faaliyet alanına sahip olan Empa Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., önümüzdeki hafta Borsa İstanbul’da halka arza hazırlanıyor. Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan halka arzı kapsamında, talep toplama işlemleri iki gün sürecek.
TALEP TOPLAMA 19–20 ŞUBAT’TA
Açıklanan plana göre, halka arz 19 Şubat Pazartesi ve 20 Şubat Salı günleri boyunca gerçekleştirilecek. Toplamda 38 milyon adet hissenin satışının planlandığı halka arzda, pay başına fiyat 22 TL olarak belirlendi. Şirketin sermayesindeki artışa karşılık 29 milyon TL nominal değerli yeni pay üretilecek, mevcut ortakların sahip olduğu 9 milyon TL nominal değerli pay da satışta olacak. Ek satış seçeneği de sürece dahil edilerek, toplamda 38 milyon TL nominal değerli payın yatırımcılarla buluşması hedefleniyor.
Empa Elektronik’in halka arz büyüklüğünün 836 milyon TL olması bekleniyor. Şirketin halka açıklık oranının ise yüzde 22,35 seviyesinde gerçekleşeceği öngörülüyor. Halka arz, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde organize edilecek.
Empa Elektronik, elektronik sektöründe sadece beyaz eşya ve küçük ev aletleriyle sınırlı kalmayıp, LED’li aydınlatmadan enerji yönetimine kadar farklı sektörlere teknolojik çözümler sunuyor. Hisseler için talep toplama sürecinin tamamlanmasının ardından, şirketin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: