• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Boykot geri adım attırdı: DBL Entertainment'ın sahibi Abdülkadir Özkan, bütün projelerden çekildiklerini duyurdu!
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Nisan 2025 - 18:06

Boykot geri adım attırdı: DBL Entertainment'ın sahibi Abdülkadir Özkan, bütün projelerden çekildiklerini duyurdu!

Özkan'dan ikinci açıklama: Projelerden çekildik

GÜNDEM
01 Nisan 2025 - 18:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Boykot geri adım attırdı: DBL Entertainment’ın sahibi Abdülkadir Özkan, bütün projelerden çekildiklerini duyurdu!
Dünyaca ünlü müzisyenlerin Türkiye organizatörü Dolmabahçe A.Ş. ve bünyesindeki DBL Entertainment'ın sahibi Abdülkadir Özkan, "boykot" çağrıları sonrasında müzisyen Ane Brun'un konserini, komedyen Trevor Noah'ın da gösterisini iptal etmesinin ardından tüm projelerden çekildiklerini duyurdu. İmamoğlu protestolarına ilişkin sözleri nedeniyle boykot edilen Özkan, "İfade etmek isterim ki; eleştirimin hedefi, gençliğin anayasal hakkını kullandığı barışçıl protesto değil, bu hakkı provoke ederek şiddet ortamı yaratmaya çalışan radikal tutumlardır. Yıllardır sanatın ve kültürün evrensel diliyle ülkemize katkı sunmak için çalışan bir insan olarak, toplumun her kesimiyle ortak zeminde buluşmanın öneminin bilincindeyim" dedi.

Dolmabahçe A.Ş. bünyesindeki DBL Entertainment için iki gündür "boykot" çağrıları yapılıyor. Şirketin sahibi Abdülkadir Özkan’ın İmamoğlu protestoları ve boykot kampanyasına ilişkin sözleri "boykot" çağrısına gerekçe gösterildi. Özkan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Espressolab'i boykot çağrısı için X hesabından "vatan haini" paylaşımı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babasını da hedef alması büyük tepki çekti. Kendisini eleştirenler için de "müptezeller" ifadelerini kullanan ve tepkiler üzerine hesabını kapatan Özkan, 2010’dan itibaren Diyanet, 2014’ten itibaren Milli Eğitim basın müşavirliği yapmış, 2015’te de başbakan başdanışmanı olarak atanmıştı.

Dünyaca ünlü müzisyenlere boykot çağrısı

Türkiye'de konser verecek olan dünyaca ünlü müzik grubu Muse ve müzisyen Ane Brun, Türk hayranları tarafından, organizatörü DBL Entertainment hakkındaki boykottan haberdar edildi. Brun, dün akşam, "Demokratik haklarını savunmak isteyen 301 üniversite öğrencisi şu anda hapiste. İstanbul DBL'deki konserinizin organizatörü bu hak ihlalini destekliyor. Boykot ediyoruz, yanımızda olun!" paylaşımlarına, "Farkında değildim. Öğrencileri destekliyorum. Harekete geçiyorum," yanıtı verdi. Komedyen Trevor Noah'ın 23 Nisan'daki gösterisi DBL Entertainment için boykot çağrılarının ardından iptal edildi.

 

Özkan'dan geri adım: Yanlış anlaşıldım

Gösteri iptali ve sanatçılardan gelen tepkilerin ardından açıklama yapan DBL Entertainment şirketinin sahibi Abdülkadir Özkan da dün gece yaptığı açıklamada, "Yapmış olduğum bu paylaşım, son derece iyi niyetli amacından saptırılarak, bir algı operasyonuyla en basit anayasal hak olan protestoyu eleştirdiğim şeklinde yansıtılmıştır. Ortaya çıkan bu durumdan ve yanlış anlaşılmadan ötürü derin bir üzüntü içindeyim" dedi.

Brun, bugün yaptığı açıklamada ise Türkiye'de vereceği konserini iptal etti. DBL Entertainment için sosyal medyada yapılan "boykot" çağrısı üzerine konseri "gözden geçireceğini" söyleyen Ane Brun, sosyal medya paylaşımında bu ekim ayında "İstanbul'da çalmamaya karar verdiğini" açıkladı.

 

Özkan'dan ikinci açıklama: Projelerden çekildik

DBL Entertainment'ın sahibi Abdülkadir Özkan ise bugün bir açıklama daha yaptı ve tüm projelerden çekildiklerini duyurdu. Özkan, "Bu başarıların, kişisel tartışmaların gölgesinde kalmasına izin vermek istemediğimden ve bu süreçte yaşananların, değerli ekip arkadaşlarımı ve yürüttüğümüz projeleri olumsuz etkilememesi adına DBL Entertainment olarak projelerin tamamından çekiliyoruz" dedi.

Özkan'ın açıklaması şöyle:

"Yakın zamanda kişisel sosyal medya hesabımda yaptığım bir paylaşımın, bağlamından koparılarak farklı anlamlara çekilmesi ve kamuoyunda yarattığı hassasiyeti üzülerek takip ediyorum. Paylaşımımda, belirli bir işyerine yönelik şiddet eylemini eleştirirken, demokratik protesto hakkını kullanan gençlerin hedef alındığı gibi bir algı oluşması beni derinden rahatsız etmiştir.

Türkiye’nin temel değerlerinden biri olan ifade ve protesto özgürlüğünün, şiddetten arındırılmış şekilde kullanılması gerektiğine inanan bir insanım. Toplumsal enerjinin yapıcı ve dönüştürücü gücüne her zaman inandım, inanmaya da devam ediyorum. Ancak şiddet içeren eylemlerin, bu özgürlük alanlarına zarar verdiğini ve kamu vicdanında da karşılık bulmadığını düşünüyorum.

İfade etmek isterim ki; eleştirimin hedefi, gençliğin anayasal hakkını kullandığı barışçıl protesto değil, bu hakkı provoke ederek şiddet ortamı yaratmaya çalışan radikal tutumlardır. Yıllardır sanatın ve kültürün evrensel diliyle ülkemize katkı sunmak için çalışan bir insan olarak, toplumun her kesimiyle ortak zeminde buluşmanın öneminin bilincindeyim.

Bugüne dek hiçbir siyasi veya kurumsal destek almadan, yalnızca inandığımız vizyonla ülkemize dünyanın saygın sanatçılarını getirdik. Genç ve kararlı bir grup olarak, yaklaşık 20 yıldır dünya müzik sektörünün adeta “unuttuğu” ve özellikle gençliğimizin sahnede seyretmesi gerektiğine inandığımız Andrea Bocelli gibi dünya çapında sanatçıları Türkiye’de ağırlamaktan gurur duyduk. Bu başarıların, kişisel tartışmaların gölgesinde kalmasına izin vermek istemediğimden ve bu süreçte yaşananların, değerli ekip arkadaşlarımı ve yürüttüğümüz projeleri olumsuz etkilememesi adına DBL Entertainment olarak projelerin tamamından çekiliyoruz.

Türkiye’nin ihtiyacı olan barış ve huzur ikliminde yeniden görüşmek üzere…

Abdülkadir Özkan"

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
İmamoğlu'ndan yaşanan 'terörsüz Türkiye' sürecine dair paylaşım: Desteğimizi sürdüreceğiz
İmamoğlu'ndan yaşanan 'terörsüz Türkiye' sürecine dair paylaşım: Desteğimizi sürdüreceğiz
İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi
İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Son Haberler
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu:...
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”...
CHP'nin
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bugünkü adresi...
Ahmet Özer: Anlatacağımız hikayenin onuru için bedel ödüyoruz
Ahmet Özer: Anlatacağımız hikayenin onuru için bedel ödüyoruz

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım