Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa etmesinin ardından yeni kopuşların olacağına ilişkin haberler hakkında Twitter’dan dikkat çeken mesajlar paylaştı ama kısa sürede sildi.
Bozdağ, sildiği bazı mesajlarda AK Parti’den ayrılanların ‘nefsi ve şahsi’ davrandığını savundu, rahatsızlığını dile getirenleri hedef aldı.
İstifadan sonra İYİ Parti’ye geçeceğini açıklayan Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın da ‘rahatsız olduğunu’ kaydederek istifa edebileceğinin sinyalini vermişti.
Bunun dışında bugün Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da, AK Parti’den istifaların olacağını fakat bunların sosyal medyada iddia edildiği gibi 40 civarında değil, ‘bir elin parmağını geçmeyecek’ kadar olduğunu öne sürmüştü.
AKP’den kopuşların başladığı haberleri yayıldıkça AK Partili yetkililerden çeşitli çıkışlar geliyor.
Bu çıkışlardan birine imza atan Bozdağ, kısa sürede Twitter’daki mesajları sildi.
Bozdağ, ekran görüntüsünün alınabildiği ve Google aramasında arayüzde çıkan iki tweet’inde, AK Parti’den kopanları ve AK Parti içinde rahatsızlıkları dile getirenleri hedef almıştı.
Bozdağ’ın ulaşılabilen iki tweet’inde şunlar kaydedildi:

*Ak Parti’den ayrılanlardan bazılarının istifalarını, ahlaki değerlerle izah etmeleri, hakikati gizlemeye de örtmeye de yetmez. Görünen o ki istifalar; nefsi, şahsi ve hesabi sebeplere müstenittir. Ahlak; nefsi ve hesabi olan hiçbir şeye kılıf olmaz/olamaz.

Yorumlar
Kalan Karakter: