• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Batı Trakya'da kardeş belediye yolunda ilk adımları attı
İZMİR
Yayınlanma: 17 Kasım 2024 - 11:30

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Batı Trakya'da kardeş belediye yolunda ilk adımları attı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Batı Trakya’da bulunan Kozan, Kayalar, İskeçe, Gümülcine’ye ziyaretler gerçekleştirerek kardeş belediye olma yolunda ilk adımları attı.

İZMİR
17 Kasım 2024 - 11:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Batı Trakya’da kardeş belediye yolunda ilk adımları attı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 86. yılı nedeniyle gerçekleşen anma törenine katılmak için Selanik’e giden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, törenin ardından önemli ziyaretlerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik ile bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  görüşme sonrasında Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin mezarının da olduğu bilinen Hortacı Süleyman Camisi’ni ziyaret etti.

“BU COĞRAFYAYI,  BUCA İLE YAKINLAŞTIRMALIYIZ”
Kendisi de bir mübadil çocuğu olan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  ata toprağı Kozan ve Kayalar’ı ziyareti esnasında, Kayalar’daki tek Osmanlı eseri olan ve şu anda kütüphane olarak hizmet veren eski hükümet konağını gezdi. Ardından, Selanik’e yakın Yaylacık beldesine geçen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu coğrafya ile Buca’yı, İzmir’i, Türkiye’yi yaklaştırmalıyız” dedi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, daha sonra Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın memleketi Selanik’in Langaza ilçesi, Serez, Nea Zihni, Drama, Kavala ve Sarı Şaban’ı da ziyaret etti. Belediye  Başkanı Duman’ın  Selanik'te Yüksek Tahsilliler Derneğini de ziyareti esnasında duygusal anlar yaşandı ve burada hep birlikte Selanik usulü acı kahve içildi.

BATI TRAKYA’DA KARDEŞ BELEDİYE GÖRÜŞMELERİ
Ardından Batı Trakya’ya ulaşan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu   ve Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam ile görüştü; ortak projeler üretebilecekleri konular hakkında fikir alışverişinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ile de bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Kozani, Drama ve Yassıköy ile kardeş belediye olarak iş birliği imkânlarını geliştirmek istediklerini söyledi. Başkonsolos Ünal ise Drama ve Yassıköy’le gerçekleştirilecek kardeşlik ilişkilerinin önemli olduğunu, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Balkan ile Buca arasında dostluk köprüsünü geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca’mızda yaşayan Balkanlardan göç etmiş çok sayıda aile var. Köklerimizin geldiği coğrafyada halen daha yaşayan soydaşlarımız ile bağlarımızın güçlü olması çok önemli. Orada Türk azınlığa karşı yürütülen asimilasyon politikaları ile zorluklar yaşıyorlar. Anavatandan gelen her ziyaret, her selam onlara güç veriyor. Biz de her daim bu bağların kuvvetlenmesi için çalışmalar yapacağız. Bu ziyaretlerimiz henüz başlangıç” diye konuştu.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Bayraklılı çocuklar tatilin keyfini yaşadı
Bayraklılı çocuklar tatilin keyfini yaşadı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım