Buca'da Acil ve Afet Durumlara Karşı Farkındalık Eğitimi
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi olası acil ve afet durumlarına karşı hazır.
Yayınlanma :
11.02.2017 10:15


Hastane Sivil Savunma Birimi tarafından hazırlanan eğitime, birim sorumluları ve nöbet tutan çok sayıda personel katıldı.
Hastane Sivil Savunma Amiri Metin Er “Rutin yapmış olduğumuz personel eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız dışında son dönemlerde yaşanan olaylar neticesinde, acil durumlarda hem birim hem de hastanemiz olarak yapabileceklerimizi gözden geçirmek adına birim sorumlularımız ve nöbet tutan personellerimize yönelik bir eğitim planladık. Her an bir afet ya da acil duruma maruz kalabiliriz. Hastane olarak buna ne kadar hazırlıklıyız? Eksik alanlarımız neler? Bunları tamamlamak adına da bu eğitimi gerçekleştirdik. Eğitimizin amacı; afet durumlarında hareket tarzımızı belirlemek, kişilerde farkındalık yaratmak, hasta ve hasta yakınları ile çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak. Eğitimimizde genel olarak afet ve acil durumlarda ilk yapılacaklar, kişilerin tahliyesini nasıl gerçekleştireceğiz, ayrıca olası bir kimyasal olay durumunda (KBRN) alınacak önlemler ve yapılan planlara da değindik. Bu eğitim sayesinde gerek hastanemizde gerekse evlerimizde daha bilinçli davranmayı hedefledik. Keyifli sohbet havasında geçen eğitimimiz, karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etti. Tüm katılımcılara katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ise “Yaşanan acil ve afet durumları karşısında bizler hastane olarak ne kadar hazırlıklıyız? Böyle bir durumda neler yapmalıyız? Her an hazırlıklı olmak durumdayız. Rutin eğitim ve tatbikatlar dışında da böyle bir eğitimi planlayıp hayata geçirdikleri için Sivil Savunma Birimimize ve katılımcı çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık.” dedi.
Eğitim genel olarak;
Olası afet ve acil durumlar ‘’Yangın, deprem, iş kazası, sel, sızıntı, sabotaj vb. nelerdir?
Deprem nedir? Çeşitleri, etkileri, deprem ve yapılar, deprem öncesi alınacak önlemler, acil yardım çantası, deprem esnasında alınacak önlemler, bina dışı alınacak önlemler, deprem sonrası ne yapmalıyız?
Yangın nedir? Çeşitleri, çıkış nedenleri, söndürme usulleri nasıl olmalıdır?
Diğer acil haller nelerdir ve yapılması gerekenler?
Olası afet ve acil durumlarında hasta ve çalışan tahliyesi nasıl olmalıdır?
Mavi-Beyaz-Kırmızı-Turuncu Kodlar nelerdir? Kod durumunda yapılması gerekenler?
gibi ana başlıkları kapsıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: