• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Büyük Önder Bornova'da etkinliklerle anıldı
İZMİR
Yayınlanma: 12 Kasım 2024 - 11:25

Büyük Önder Bornova'da etkinliklerle anıldı

Başkan Eşki: “Onun yolunda yürümekten gurur duyuyoruz”

İZMİR
12 Kasım 2024 - 11:25
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyük Önder Bornova’da etkinliklerle anıldı
Bornova’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86. yılı anısına düzenlenen etkinliklerde duygusal anlar yaşandı. Bornova Belediyesi'nin desteğiyle Bornova Kent Konseyi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Nevzat Kavalar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve şiirler yer aldı, zeybek gösterisi ve çocuk korosunun oratoryosu büyük ilgi topladı. Etkinlikte konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk’ün mirasına olan bağlılıklarını vurgulayarak, gelecek nesillere çağdaş bir Türkiye bırakma hedeflerinin altını çizdi. Ayrıca çocuklara yönelik Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası düzenlenerek dereceye girenlere ödüller verildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 86. yılında Bornova’da düzenlenen etkinliklerle özlemle anıldı. Bornova Kent Konseyi, İzmir Sanat ve Eğitim Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği anma etkinliği, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlik, yoğun bir katılımla duygu dolu anlara sahne oldu.

Etkinlikte Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilirken, şiirler okunarak katılımcılara anlamlı anlar yaşatıldı. Zeybek gösterisiyle coşkunun doruğa çıktığı gecede, İzmir Sanat ve Eğitim Derneği’nin çocuk korosu sahneledikleri oratoryo ile büyük beğeni topladı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de etkinlikte yer alarak Bornovalılarla birlikte anma törenine katıldı.

İlham kaynağımız Atatürk

Başkan Eşki, yaptığı konuşmada Atatürk’ün mirasına duyulan bağlılığı bir kez daha vurguladı. “Atatürk, yalnızca bir lider değil, bizler için özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolüdür. Onun düşünceleriyle şekillenen bu ülkeyi gelecek nesillere daha aydınlık, daha çağdaş bir şekilde devretmek en önemli görevimizdir. Bugün burada gördüğümüz bu coşku, Atatürk'e duyulan sevgi ve minnet, bizlere ilham kaynağı oluyor” dedi.

Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası

Anma programının bir diğer önemli etkinliği ise Bornova Belediyesi Hobi Beceri Edindirme Kursları’nda satranç eğitimi alan çocuklar için düzenlenen “Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası” oldu. Minik satranç ustalarının büyük mücadele sergilediği turnuva, izleyenlerden tam not aldı. Dereceye giren çocuklara ödülleri törenle takdim edilirken, Başkan Ömer Eşki, “Atatürk’ün akla ve bilime verdiği önemi sizlere aşılamak en önemli görevlerimizden biri. Satranç gibi akıl oyunları, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı bilim ışığında geleceğe emin adımlarla yürümenize katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Buca Belediyesi'nde işçiler greve başladı
Buca Belediyesi'nde işçiler greve başladı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım