Bylock’ta Tahliyeler Başladı
FETÖ üyelerince hazırlandığı belirlenen 'kıble bul' uygulamasına ve çeşitli müzik sitelerine giriş yapanların ‘ByLock’ kullanıcısı olarak görünmesi sonrası gerçekleşen tutuklamalarla ilgili tahliye kararları çıkmaya başladı.
Yayınlanma :
21.12.2017 17:00


'KIBLE BUL' PROGRAMI OLDUĞU KARARA GEÇTİ
Odatv’nin aktardığına göre, Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, “FETÖ/PDY'ye üye olmak” suçundan 23 Kasım günü tutuklanan H.D.'nin, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bildirime göre IP numarası 137'yle biten, 6 Eylül 2014 ile 6 Ekim 2014 tarihleri arasındaki “ByLock” kayıtlarının müzik ve kıble bulma programı olduğu, araştırmak için bağlantı kurulduğu, başka yan delil yok ise tek başına FETÖ/PDY üyeliği suçunun ispatı olmadığı gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
TUZAK 2014'ÜN 3 AYINDA GERÇEKLEŞMİŞ
Avukat Ali Aktaş, “Freezy”, “kıble pusulası”, “namaz vakitleri TR” gibi FETÖ üyeleri tarafından hazırlanan çeşitli uygulamaları 2014'ün Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında kullanan kişilerin IP'lerinin gömülü reklamlarla “ByLock” programına yönlendirildiği ve bu kişilerin söz konusu uygulamaları her açtıklarında sanki “ByLock” kullanıyormuş gibi BTK verilerine düştüğünü anlattı. Türkiye genelinde böyle 10- 11 bin civarında mağdur olduğunu tahmin ettiklerini belirten Aktaş, konuyla ilgili yaptıkları teknik çalışmayı Ankara'da yetkililere sunduklarını ve aslında FETÖ ile hiçbir alakası olmamasına rağmen tuzak programları kullanmaları nedeniyle ByLock'u kullanmış gibi gözükenlerle ilgili gerekli teknik çalışmaların tamamlandığını söyledi.
‘YARGI KAOSU ORTAYA ÇIKARMAYI PLANLAMIŞLAR’
Antalya ile Türkiye'nin birçok ilinde böyle kullanımlar nedeniyle tutuklu kişilerle ilgili son 2 haftadır mahkemeler tarafından tahliye kararları çıkmaya başladığını kaydeden Aktaş, “Bu durumdan haberdar olan hakimler ve heyetler, tahliye kararları vermeye başladı. Bu kişiler, aslında fiili ‘ByLock’ kullanıcıları değil. 2014 yılındaki 3 aylık dönemde ‘ByLock IP'sine yönlendirmeler yapılarak, bir kumpas kurulmuş. Söz konusu uygulamalara giren kişiler için BTK verilerine kayıt bırakıyor ve ‘ByLock’ kullanmış gibi gözüküyor. ‘ByLock'u yapan mühendislere ait bu uygulamalarla aslında FETÖ ile hiç alakası olmayan insanları da ‘ByLock’ kullanıyormuş gibi göstererek, ileride ortaya çıkabilecek bir yargılama durumunda yargı kaosu ortaya çıkarmayı planlamışlar. Bu yargı kaosundan da kendileri aklanarak, çıksın; plan bu. Bu tuzak, ortaya çıkarıldı" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: