Çalkaya: ''Devlet önce bize olan borcunu ödesin''
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınladığı en borçlu işverenler listesinde Balçova Belediyesi’nin de yer alması Başkan Mehmet Ali Çalkaya’yı çileden çıkardı. Devletten 35 milyon TL alacakları olduğunu belirten Başkan Çalkaya “Devletin çivisi çıkmış” dedi.
Yayınlanma :
27.06.2016 11:43
Çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade eden Mehmet Ali Çalkaya “9 Eylül Üniversitesi, hastane gelişim sahası içindeki arsamıza el koydu. Biz de bunun bedelinin ödenmesi için mahkemeye başvurup kazandık. Şu anda faiziyle birlikte Devletin bize 35 milyon TL borcu var. Meclisimizde defalarca dile getirdik. Hatta Ak Parti ilçe başkanı ve meclis üyelerinden yardım istedik. Ama paramız bir türlü ödenmiyor. Ne yapayım, ben de gidip insanların sağlık hizmeti aldığı hastaneleri mi mühürleyeyim. Alacağınız olduğunda gazetelere boy boy demeç vereceksiniz ama burcunuzdan hiç bahsetmeyeceksiniz. Böyle bir devlet yönetimi olamaz” şeklinde konuştu.
Balçova Belediyesi’nin küçük bütçeli bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Çalkaya “Biz harcadığımız her kuruşun hesabını gelen müfettişlere veriyoruz. İlçemizde eşit ve adaletli bir hizmet ürettiğimiz için vatandaşımız çok yüksek oy oranları ile tekrar görev veriyor. Şu anda Devletten alacağımız 35 milyon TL bizim neredeyse bir yıllık bütçemizin yarısına denk geliyor. Bu parayı aldığımızda yine halka hizmet edeceğiz. Devlet borcunu ödemeyerek halkını cezalandırıyor” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: