• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. "Çeşme'den Sakız Damlıyor" Projesi 2 yaşında!
İZMİR
Yayınlanma: 03 Temmuz 2020 - 14:16

"Çeşme'den Sakız Damlıyor" Projesi 2 yaşında!

Sakız ağaçlarına ilk çizik Başkan Oran’dan!

İZMİR
03 Temmuz 2020 - 14:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen damla sakızı ağaçlarının hasada hazırlık töreninde ilk çiziği atan Başkan Oran;“Sakız bir yarın projesidir. Bizlerin bugün diktiği ağaçlar, 10 yıl sonra mahsül verecek, gençlerimize, gelecek kuşaklara, ürün verecek” dedi.

Çeşme Belediyesi tarafından 40 yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz yıl hasadı yapılan Çeşme’den Sakız damlıyor projesi 2 yaşında! 200 yıllık Sakız ağaçlarından elde edilen damla sakızını ekonomiye kazandırmak amacıyla “Hasada Hazırlık Töreni” gerçekleştirildi.

Alaçatı Sakızlar Mevkii’nde gerçekleştirilen törene Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ege Orman Vakfı ile protokol imzalandı

Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, geçtiğimiz yıl 17000 bin olan sakız ağaçlarının bugün 20000 bin adete çıktığının müjdesini vererek; “Ege Orman Vakfı ile Sakız ağaçlandırma alanlarını arttırmak, verimli sakız fidanları yetiştirmek için bir protokol imzalıyoruz. Çeşmemizin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak sakız ağaçlarının yetiştirilmesi için alanlar tahsis edeceğiz. Ege Orman Vakfı da beş yıl boyunca ağaçlarımızın bakımını üstlenecek” dedi.

“Komşu korkuya kapıldı”

Çeşme’de 40 yıl aradan sonra ilk kez yapılan sakız üretiminin Yunanistan’da yankı yarattığına vurgu yapan Başkan Oran, şunları söyledi: “Dünyada çok kısıtlı bir bölgede yetişen, sağlıktan kozmetiğe bir çok alanda kullanılan, insan sağlığı için öneminin yanı sıra ekonomik girdisi de çok güçlü olan sakız ağaçlarımıza yönelik başlattığımız bu girişimlerin yunan basınında yarattığı yankıyı gördüğümüzde doğru yolda olduğumuzu görüyoruz.”

“10 yıl mahsül verecek!”

Sakız ağaçlarının yarınlara dair bir proje olduğunu dile getiren Başkan Oran

“Bizlerin bugün diktiği ağaçlar, 10 yıl sonra mahsül verecek, gençlerimize, gelecek kuşaklara, ürün verecek. Yarınlarımız adına attığımız bu çok değerli adımda katkı sağlayan Ege Orman Vakfımıza, değerli bağışçılara, toprağa alın terini döken emekçilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Oran, Gençlerimiz için, yarınlarımız için çalışmaya devam edeceğiz diyerek sakız hasadına ilk çiziği attı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım