CHP Açıkladı: HDP'yle Cumhurbaşkanlığı Seçiminde İttifak Olacak mı?
NTV yayınına katılan Kılıçdaroğlu, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’yle ittifak yapacakları iddiasını yanıtladı
Yayınlanma :
11.09.2017 09:26


“Biz niye ittifak yapalım; biz CHP’yiz. Ha şunu sorarsanız: ‘Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyor musunuz?’ Evet istiyoruz. Bütün vatandaşlardan oy istiyoruz. Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, İzmir. Herkesten oy isteriz. Bütün partiler vatandaştan oy isterler. ‘Şunu yapacağım. Bana oy ver iktidar olayım, şu sorunu çözeyim.’ Bunun için A partisi, B partisi ile ittifak yapmanın mantığı yok. Ama bazı çevreler kendilerine göre kurgu haberler yaparlar.”
‘SİHA olayı aydınlatılsın’
CHP lideri, silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında ilk kez konuştu: “Bizim isteğimiz şu, bunu Sezgin Tanrıkulu üzerinden özel suçlama alanı yapmadan, olayın sağlıklı ve sağduyulu aydınlatılması. Biz de onu istiyoruz. Aydınlatılsın, teröristse çıkarlar belgesini koyarlar.”
‘Arslan eğilmedi’
Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı selamlarken ‘eğildiği’ fotoğrafa da değindi: “Uzun süreli eğilmesi söz konusu değil. O nedenle Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı radikal bir dille eleştirmek haksızlık olur.”
‘Yakınlaşma’ mesajları
Kılıçdaroğlu, haziran ayının başında ilk kez HDP genel merkezini ziyaret ederek eş başkan Serpil Kemalbay’la görüşmüştü. Bu görüşme, Meclis’te grubu bulunan bir partinin HDP genel merkezine ilk ziyaretiydi. Görüşmenin ardından konuşan CHP lideri “Özgür bir yaşam için bir araya gelmeliyiz” demişti.
Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Teröre mesafeli olan birisi, bu konuda oldukça açık demeçleri var” demiş, HDP lideri, CHP’nin ‘Adalet Kurultayı’na “Tüm demokrasi güçleri CHP’nin ‘Adalet Kurultayı’na katılmalı” diyerek destek vermişti.
Süreçte son olarak Demirtaş, partisinin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret etmeyen Kılıçdaroğlu’na “Adaletse hepimiz için olmalı” diye sitem etmişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: