CHP belediye başkanları için etik yasası hazırlıyor
İzmir'de Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın, maaşının yanı sıra belediye şirketinden de maaş alması ile başlayan ve Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur’un oğlunu belediye şirketinde yüksek maaşla görevlendirmesiyle devam eden olayların ardından gözler Genel Merkez’e çevrildi.
Yayınlanma :
30.07.2019 08:23


Deniz Yücel’in gelecek günlerde İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li 24 belediye başkanının katılımıyla bir toplantı yaparak konuyu ele alacağı ve belediye başkanlarına uyarılarda bulunacağı öğrenildi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına talimat vererek, belediye başkanlarının yönetim kurulu başkanlığını yaptığı iştiraklerden huzur hakkı adı altında para alması ve birinci derece yakınlarının hem belediye hem de belediye şirketlerinde görevlendirilmesinin önüne geçen bir yasal düzenleme yapılmasını istediği öğrenildi.
'BEYAZ KAĞITTA LEKE GİBİ'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında yerel yöneticilerin yakınlarının görevlendirmeleri veya huzur hakkı ile ikinci maaş alınasının kabul edilmez olduğunu belirterek şunları söyledi:
“CHP olarak bu konuda tavizsiz olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İddialar var. Herhangi bir iddia doğru ise hemen araştırılıyor. İlgili genel başkan yardımcımız tarafından hemen sonlandırılması gerektiği söyleniyor. Ama bir gerçek var CHP leke gösteriyor çünkü bu konuda temiz. Benzeri olaylar AK Partili Bursa ve Trabzon belediyelerinde de yaşandı. AKP’den çıkan ses yok.
CHP olarak yerel yöneticilerin birinci derece yakınlarının belediye ve iştiraklerinde görevlendirilmemesi, kendilerinin herhangi bir ikinci maaş ve ödeme alamamaları konusunda kanun teklifi hazırlıyoruz. Meclis Başkanlığı’na sunacağız. Bu kanun teklifini AK Parti ve küçük ortağının nasıl değerlendireceğini göreceğiz. Gelin kanuna koyalım, hiçbirimiz yapamayalım. Bunun ikinci derece yakınlarını da kapsayacak olmasını düşünüyoruz.”
'MÜDAHALE EDECEĞİZ'
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Müdahale ettik. Bundan sonra da olmayacağını söyleyemem ama buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkede damatların bakanlık yaptığı yerde maalesef bizimkiler beyazda leke gibi gözüküyor. Bunu savunmuyorum, liyakat diyorum. Benzeri olayların olmasının önünü keseceğiz ve müdahale edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: