Medyascope'dan Cansu Timur'un haberine göre CHP MYK, kampanya, seçim çalışmaları ve anketleri değerlendirmek üzere 14 Mart’ta saat 14.00’te toplandı. Toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Bazı MYK üyeleri şehir dışında bulunduğu için toplantıya çevrimiçi bağlantı ile katıldı.
Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programının anket sonuçlarının “riskli” olduğu yerlere göre yapılması kararlaştırıldı. CHP, milletvekilleri ve örgütlere çalışmaların arttırılması için talimatı verilecek.
“Burcu Köksal’ın açıklamalarının yanlış olduğuna dair veriler var”
CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözlerinin sahaya yansımasının da sorulduğunu kaydeden CHP’li yetkili şunları söyledi:
“Burcu Köksal’ın söylediği şeyin yanlış olduğuna ilişkin veriler Türkiye genelinde var. Sözlerin olumsuz etkisi var ancak partinin tutumu olarak algılanacağını düşünmüyoruz.”
“Hatay sıkıntılı olabilir, diğer 10 ilde öndeyiz”
Anketlerdeki verilere göre CHP Manisa, Balıkesir, Denizli, Bursa gibi almayı hedeflediği ancak geride olduğu yerlerde çalışmayı arttıracak.
CHP’li bir yetkili, CHP yönetimindeki 11 büyükşehirden yalnızca Hatay’da geride olduklarını belirterek, “Hatay sıkıntılı olabilir, diğer 10 ilde önde gidiyoruz. Antalya, Eskişehir, Adana iyi görünüyor” değerlendirmesini yaptı.
Bu seçimde “dip dalga” beklediğini belirten yetkili, “Hiç ummadığımız yerleri kazanabiliriz. Malatya, Kütahya, Kastamonu, Kırıkkale, Denizli, Manisa, Balıkesir, Bursa kazanılabilecek yerler arasında” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: